Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Focaccia cu ciuperci
Postat de: miha in PizzaIntr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Punem aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si...Citeste continuarea
Cozonac de post
Postat de: miha in DulciuriIntr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat sucul de portocale si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen. Turnam si...Citeste continuarea
Desert cu ciocolata si lapte condensat
Postat de: iuliana_florentina in DulciuriPrima data tocam marunt ciocolata. Intr-o craticioara la foc mic punem laptele condensat, ciocolata tocata, un praf de sare si amestecam continuu pana se omgenizeaza bine compozitia si...Citeste continuarea
Vita la gratar cu piure si mozzarella
Postat de: jolygina in VitaPregatim carnea condimentand-o numai cu piper si optional daca aveti vreun condiment preferat. Apoi curatam cartofii si ii taiem cubulete, ii punem la fiert cu o lingura de ulei si putina sare...Citeste continuarea
Chec satios pentru copii mofturosi
Postat de: Steffy in Mancare copiiIn primul rand, scoatem din timp ouale de la frigider. Trebuie sa fie la temperatura camerei cand sunt mixate. Pregatim o tava de chec pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina. Apoi,...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: jolygina in PrajituriIncepem prin a mixa untul cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza in amestecul de unt cu zahar, apoi adaugam esenta de rom. Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa...Citeste continuarea
Salată de cartofi cu somon
Postat de: panacris in PesteCartofi se fierb în coajă, cca. 30 de minute la foc mediu în apă sărată. Morcovii, curățați, se fierb în apă sărată, deasemenea cca. 25 de minute. După ce s-au fiert...Citeste continuarea
Chec cu lime si fructe rosii de padure
Postat de: timea in DulciuriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele si coaja si sucul de lime, mixand...Citeste continuarea
Rulada " decor" cu crema de vanilie
Postat de: daniastefania in PrajituriSeparam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam galbenusurile amestecand usor cu lingura de lemn. Adaugam si faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca foarte...Citeste continuarea
Prajitura cu mousse de mere
Postat de: simona72 in PrajituriPentru crusta: zdrobim biscuitii cu robotul de bucatarie, dar in asa fel incat sa ne ramana si bucatele mai mari de biscuiti sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Peste...Citeste continuarea
Farfalle cu salsiccia(carnat crud)
Postat de: Catalinaflorea in FarfallePrima data se pune apa la fiert pentru carne,se adauga cand clocoteste si se lasa 10 minute. Se incinge o tigaie cu ulei,se pun cateii de usturoi taiati si se scot dupa 3 minute.Carnea se...Citeste continuarea
Piept de pui umplut
Postat de: gaby_d in PuiSpala bucatile de pui si usuca-le cu un servet curat. Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Baconul taie-l bucatele si-l caleste 2 minute. Taie bucatile de...Citeste continuarea
Cozonac floare de post
Postat de: gicuta69 in Mancaruri de postDizolvăm drojdia în 50 ml apă călduță, adăugăm o linguriță de zahăr si o lăsăm deoparte 10 -15 minute să crească. În acest timp fierbem restul de apă cu uleiul,...Citeste continuarea
Pizza de post
Postat de: AlexTeacher in PizzaDizolvati drojdia proaspata in apa calduta si adaugati zaharul, sarea si uleiul extravirgin; Lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule; Cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu...Citeste continuarea
Tortulete de post
Postat de: amalia01 in PrajituriIntr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze...Citeste continuarea
Blinii cu avocado si somon
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriIncepem prin a pregati aluatul . Intr-un vas amestecam faina de hrisca cu cea de soia si praful de copt. Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina....Citeste continuarea
Nuci
Postat de: andaoana in DulciuriFacem in primul rand aluatul de coji . Zaharul (eu l-am macinat ca sa se dizolve mai repede) il frecam cu uleiul pana se topeste . Adaugam cacao, ouale , bicarbonatul stins cu putina zeama de...Citeste continuarea
Prajitura din albusuri cu visine
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAlbusurile se lasa la dezghetat. Visinile se lasa la dezghetat intr-o sita sa se scurga tot siropul. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se...Citeste continuarea
Sandvis de bezea cu crema de ciocolata
Postat de: RataciriCulinare in DulciuriBezeaua: batem spuma 3 albusuri, la temperatura camerei, cu un praf de sare si 3 picaturi de otet, cand capata o consistenta cremoasa adaugam zaharul, amidonul si continuam procesul de mixat...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu hering afumat
Postat de: ctlina in PesteSe pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute. Se curata ceapa si se toaca marunt. O punem la marinat cu uleiul, otetul, sarea si piperul. Punem ouale la fiert in...Citeste continuarea
Lasagna Bolognese
Postat de: RataciriCulinare in LasagnaMod de preparare Sos Bolognese: Mixam ceapa, morcovul si cateii de usturoi impreuna cu sarea, piperul si condimentele, turnam 20 ml ulei de masline intr-o cratita si calim amestecul de...Citeste continuarea
Mamaliguta cu sos de midii si...
Postat de: ctlina in Fructe de mareFacem mamaliga sambata seara- nu va spun cum pentru ca stiti mai bine decat mine :)) Rezervati restul la frigider - nu se stie niciodata.... Pregatim sosul de midii cu smantana : vezi reteta...Citeste continuarea
Gogosi cu lapte covasit si unt
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia faramitata, am adaugat sarea, zaharul brun si laptele caldut, omogenizam si lasam sa creasca cca 10...Citeste continuarea
Foi de napolitana cu crema de rahat...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCrema de rahat: Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma. Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata. ...Citeste continuarea
Chec aperitiv din pui a la LauraN
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se toacă mărunt, recunosc că am folosit tocătorul electric de la Phillips, la fel se procedează și cu verdețurile. Într-un castron adânc, se adaugă toate...Citeste continuarea
Supă de roșii cu ciuperci uscate
Postat de: panacris in SupeSe spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, m-am ajutat cu răzătoarea Moulinex. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă...Citeste continuarea
Briose cu mure si crema de unt cu...
Postat de: daniastefania in PrajituriFacem prima data siropul de mure. Punem murele intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Strecuram apoi prin sita sa nu ramana seminte, apoi lasam la...Citeste continuarea
Rulouri pentru micul dejun cu oua,...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriAlbusurile se bat impreuna cu oul, iaurtul, piper si ceapa. Se gatesc precum ouale jumari. Se lasa la racit. Carnatul se taie felii. Se aseaza o foie de aluat cu unul dintre...Citeste continuarea
Tjapjoi Vegetarian
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu sambal oelek. Se rastoarna intr-o tigaie fierbinte si se gateste precum o omleta. Se scoate pe o farfurie si se taie fasii. Taiteii se gatesc conform...Citeste continuarea
Midii / Scoici in sos de smantana...
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se...Citeste continuarea
Eclere cu aroma de fistic (reteta 700)
Postat de: Valclaudia in PrajituriCojile: punem apa, praful de sare si uleiul la foc pana aducem lichidul punctul de fierbere. Tragem vasul deoparte, adaugam faina toata si cu ajutorul mixerului omogenizam foarte bine...Citeste continuarea
Quesadilla vegetariana
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriIntr-o tigaie se incalzeste putin ulei la foc mare. Se adauga ciupercile intr-un singur strat si se lasa 4-5 minute fara a amesteca. Se adauga putina sare, se amesteca si se mai lasa 2 minute. Se...Citeste continuarea
Pilaf din bulgur cu legume si menta
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postSe calesc ceapa, rosiile si morcovii in putin ulei de masline, cateva minute. Se adauga mazarea si bulgurul si se mai lasa 1 minut. Se adauga 500 grame de apa fierbinte, se amesteca, se acopera si...Citeste continuarea
Piept de porc la cuptor - Slow...
Postat de: RataciriCulinare in PorcBucata de carne hasurata pe partea superioara, cea cu sorici, se condimenteaza cu sare grunjoasa, piper proaspat pacinat si cimbru uscat. Incalzim cuptorul la 170 de grade si introducem bucata...Citeste continuarea
Rulouri cu sunca presata si branza...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriFoile de aluat se decongeleaza, daca sunt congelate. Branza se taie cuburi mici. Se aseaza o foie de aluat cu unul dintre colturi spre noi. Se aseaza 1-2 felii de sunca presata...Citeste continuarea
Biscuiti cu seminte - biscuiti...
Postat de: RataciriCulinare in Dulciuri– Amestecam ingredientele uscate. – Untul si uleiul le incorporam in amestecul de seminte si faina. – Se adauga apa si se framanta pana se formeaza un aluat cu o...Citeste continuarea
Orange Cake
Postat de: RataciriCulinare in PrajituriInainte sa ne apucam de pandispan caramelizam zaharul intr-o cratita cu pereti inalti si o lasam la racit pana cand caramelul se crapa de pe fundul si peretii acesteia. Intr-un castron curat si...Citeste continuarea
Briose cu nuca si merisoare
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Peste cele 6 albusuri + cele 4 de la separarea anterioara adaugam 150 gr. zahar pudra + un praf de sare. Mixam pana obtinem albusurile batute spuma....Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat sfaramicios. Se framanta aluatul, apoi se infasoara in hartie de copt presarata cu faina, lasandu-l apoi sa se...Citeste continuarea
Carne de curcan cu ierburi...
Postat de: Pungasa_Rogue in CurcanSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala carnea, se taie in bucati mari, se adauga sarea, o lingurita de boia de ardei dulce si ierburile aromatice. Se pune intr-un vas de yena...Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: Geanina87 in PorcCarnea se taie felii. Fiecare felie se acopera cu folie de plastic si se bate, apoi se pune in interior cate o felie de sunca si una de cascaval, dupa care se ruleaza. Pregatim 3 vase:...Citeste continuarea
Negresa cu branza de vaci
Postat de: gaby_d in PrajituriMixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra. Ciocolata topeste-o impreuna cu laptele si cacaua intr-un ibric, apoi raceste-o bine si adaug-o peste unt. Mixeaza doua minute apoi adauga...Citeste continuarea
Salata de cruditati
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateSe spala legumele si se taie bucatele, in afara de sfecla si de gulie, care se dau pe razatoare. Se adauga sarea, otetul si uleiul si se amesteca salata. Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata, branza...
Postat de: Teo in TorturiBatem albusurile spuma cu zaharul; adaugam galbenusurile, margarina topita si racita, cacaua, esenta si omogenizam bine. Amestecam praful de copt cu faina si incorporam usor in compozitie. Aluatul...Citeste continuarea
Briose cu biscuiti
Postat de: Catalinaflorea in PrajituriDesfacem biscuitii in 2, bucata cu crema o punem in forma si celalta o taiem cu un cutit. Amestecam faina, faina de malai, praful de copt, zaharul si cacaoa intr-un bol apoi adaugam laptele,...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu soia si ciuperci...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam ceapa si ardeii. Punem soia la fiert in apa cu sare pentru 10 minute, apoi o lasam la scurs. Calim ceapa intr-o cratita cu ardei,adaugam rosia taiata bucatele. Orezul spalat se...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi cu busuioc si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ii trecem sub jet de apa rece, ii curatam si ii taiem felii. Ardeiul se spala, se taie fasii ori rondele si se pune intr-o tigaie antiaderenta la foc iute,...Citeste continuarea
Chiftele fara carne la cuptor, cu...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCartofii fierti in coaja se curata, se trec pe razatoarea fina. Adaugam cascavalul ras, branza trecuta tot pe razatoarea fina, oul, patrunjelul, ienibaharul macinat, pesmetul. Amestecam,...Citeste continuarea
Pizza cu seminte si branzeturi
Postat de: Valclaudia in PizzaAmestecam drojdia cu zaharul si putina sare pana devine lichida. Adaugam apoi apa calduta, faina si amesctecam pana obtinem un aluat elastic. Adaugam uleiul, mai framantam pana se incorporeaza...Citeste continuarea
Salata de broccoli cu maioneza si...
Postat de: Valclaudia in SalateSpalam broccoli sub jet de apa rece, il punem la fiert in apa cu sare cca 20 minute la foc potrivit. Este fiert atunci cand furculita patrunde usor in cotor. Intre timp preparam maioneza in...Citeste continuarea