Placinte cu mere, de post

de Rocsi in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 4380 vizualizari

 

Ador placintele calde fie cu mere, branza, sosuri de fructe, calde sa fie! Haideti repede sa va servesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 1 kg faina
    • 7 linguri zahar
    • 60 gr drojdie
    • 500-550 ml apa minerala
    • 5 linguri ulei
    • coaja rasa de portocala
    • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 1,5 kg mere
    • 4-5 linguri de zahar
    • 3 linguri ulei
    • 1 lingurita rasa scortisoara
    • 1 varf de lingurita anason stelat
    • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere, de post:

Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, zaharul, amestecam cu o lingura. Turnam drojdia, apa minerala calduta, putin cate putin. Adaugam coaja rasa de portocala, zaharul cu pastai de vanilie. Framantam, mai punem apa, pana obtinem un aluat omogen, elastic, dar putin lipicios. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca la loc ferit de curent, 60-70 de minute.

Umplutura: Curatam merele, le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam merele, pe care le stoarcem intre maini de zeama, apoi zaharul. Le scadem maxim 10 minute pe foc, amestecand continuu. La final le tragem deoparte, punem scortisoara, anasonul si le lasam sa se racesaca. Rupem bucatele potrivite de aluat si formam niste bile. Presaram faina pe masa de lucru, luam fiecare bila pe rand, o intindem cu sucitorul, dar nu foarte subtire, punem 2 linguri de umplutura. Impaturim placintele dupa bunul plac, noi am facut si trandafirasi si stil barcuta cum zic eu :D Intr-un ibric caramelizam 3 linguri de zahar, stingem cu o canita de apa.  Lasam sa fiarba pana zaharul se dizolva complet, apoi trebuie sa se racoreasca putin. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam placintele, cu distanta intre ele, le ungem cu sirop. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem, le pudram cu zahar si dupa 5 minute le acoperim cu hartie apoi cu un prosop gros, pentru a se pastra fragede.

Din aceasta cantitate ies 24 de placinte, delicioase si aromate! Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

Rocsi 1

12.04.2015, 20:38

Multumesc mult Mihaela

Rahela Velicu 1

30.03.2018, 17:15

Rocsi 1

30.03.2018, 20:19

Rahela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză și iaurt