Cele mai bune fursecuri (black cookies) de care e greu sa te desparti :))) No need for coffee, sunt bestiale!
Atentie, nerecomandate copiilor datorita continutului de cafea, cacao neagra!
Sunt bestiale!
Mai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore.
Intr-un vas, punem zaharul brut si asezam pe foc, lasam pana se caramelizeaza, amestecam usor cu o lingura de lemn. Lasam pe foc pana devine lichid si omogen. Pregatim o foaie de copt si turnam caramelul in fasii subtiri. Lasam sa se intareasca.
In vasul in care am caramelizat zaharul, turnam 100 ml apa si lasam sa fiarba, astfel topim si salvam si caramelul ramas pe peretii vasului. Dam deoparte dupa ce a fiert. Caramelul intarit il macinam. Eu am folosit mojarul meu din marmura si a iesit foarte fin. Puteti incerca si la masina de rasnit, insa mi-e teama ca de caldura sa nu se topeasca un pic si sa devina lipicios. Incercati mai bine cu mojarul. Dam deoparte.
In acelasi mojar, punem cuisoarele si le macinam, adaugam cafeaua, scortisoara, cacaoa si macinam impreuna. Dam deoparte.
Intr-un castron, punem untul moale, uleiul, zaharul cu melasa, bicarbonatul, praful de copt, amestecul de cafea si amestecam cu un tel- para. Adaugam oul si amestecam energic pana se incorporeaza bine. Adaugam jumatate din faina si amestecam. Obtinem un aluat lipicios si cremos. Adaugam 3-4 linguri de sirop de caramel si amestecam din nou. Adaugam restul de faina si omogenizam toata compozitia. Adaugam si pepitele de ciocolata si amestecam numai cat sa se distribuie in tot aluatul. Dam totul la rece pentru o ora.
Pornim cuptorul. Pregatim o tava mare cu hartie de copt. Scoatem compozitia de la frigider si cu o cupa de inghetata (asa am folosit eu), luam din compozitie si punem in tava gramajoare aproximativ egale. Nu tineti cont de aspect, ele vor iesi foarte frumos la copt. Punem tava in cuptor, la copt, la 180 grade, timp de 15 minute.
Le scoatem apoi pe un gratar si le lasa sa se raceasca. Le ornam cu ciocolata topita.
1
folositi scortisoara de calitate, iar daca nu va place, nu o mai adaugati.
2
fursecurile sunt sfaramicioase, fragede, daca le doriti mai moi, suplimentati cantitatea de unt si nu mai adaugati ulei.
3
cred ca se poate folosi si cafea instant, banuiesc ca aroma de cafea va fi mai intensa.