Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)

de laura_n in Dulciuri, 2 Apr 2015 | 5251 vizualizari

 

Cele mai bune fursecuri (black cookies) de care e greu sa te desparti :))) No need for coffee, sunt bestiale!
Atentie, nerecomandate copiilor datorita continutului de cafea, cacao neagra!
Sunt bestiale!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt de calitate
  • - 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • - 60 gr zahar cu melasa
  • - 100 gr zahar brut
  • - 1 ou
  • - 250 - 270 gr faina
  • - sirop caramel (se obtine din zaharul brut)
  • - 1 vrf cutit bicarbonat sodiu
  • - 1/2 plic praf copt
  • - 3-4 cuisoare
  • - 30 gr cacao neagra
  • - scortisoara macinata
  • - 2 linguri pudra de cafea
  • - pepite ciocolata
  • - 50 gr ciocolata neagra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies):

Mai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore.

Intr-un vas, punem zaharul brut si asezam pe foc, lasam pana se caramelizeaza, amestecam usor cu o lingura de lemn. Lasam pe foc pana devine lichid si omogen. Pregatim o foaie de copt si turnam caramelul in fasii subtiri. Lasam sa se intareasca.

In vasul in care am caramelizat zaharul, turnam 100 ml apa si lasam sa fiarba, astfel topim si salvam si caramelul ramas pe peretii vasului. Dam deoparte dupa ce a fiert. Caramelul intarit il macinam. Eu am folosit mojarul meu din marmura si a iesit foarte fin. Puteti incerca si la masina de rasnit, insa mi-e teama ca de caldura sa nu se topeasca un pic si sa devina lipicios. Incercati mai bine cu mojarul. Dam deoparte.

In acelasi mojar, punem cuisoarele si le macinam, adaugam cafeaua, scortisoara, cacaoa si macinam impreuna. Dam deoparte.

Intr-un castron, punem untul moale, uleiul, zaharul cu melasa, bicarbonatul, praful de copt, amestecul de cafea si amestecam cu un tel- para. Adaugam oul si amestecam energic pana se incorporeaza bine. Adaugam jumatate din faina si amestecam. Obtinem un aluat lipicios si cremos. Adaugam 3-4 linguri de sirop de caramel si amestecam din nou. Adaugam restul de faina si omogenizam toata compozitia. Adaugam si pepitele de ciocolata si amestecam numai cat sa se distribuie in tot aluatul. Dam totul la rece pentru o ora.

Pornim cuptorul. Pregatim o tava mare cu hartie de copt. Scoatem compozitia de la frigider si cu o cupa de inghetata (asa am folosit eu), luam din compozitie si punem in tava gramajoare aproximativ egale. Nu tineti cont de aspect, ele vor iesi foarte frumos la copt. Punem tava in cuptor, la copt, la 180 grade, timp de 15 minute.

Le scoatem apoi pe un gratar si le lasa sa se raceasca. Le ornam cu ciocolata topita.  

TIPS-URI

1

folositi scortisoara de calitate, iar daca nu va place, nu o mai adaugati.

2

fursecurile sunt sfaramicioase, fragede, daca le doriti mai moi, suplimentati cantitatea de unt si nu mai adaugati ulei.

3

cred ca se poate folosi si cafea instant, banuiesc ca aroma de cafea va fi mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mirela0911 1

03.04.2015, 06:39

Cu asa ingrediente nu pot fi decât minunate!

simona72 1

03.04.2015, 09:58

melasa tot vreau sa cumpar si nu gasesc la magazine, trebuie sa comand si eu

Ina 1

03.04.2015, 21:53

Se topesc in gura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata/ cu stafide