Paine fara framantare

de poa in Piine, 3 Apr 2015 | 11032 vizualizari

 

Pentru acei carora le place painea cu coaja crocanta si miezul elastic. O reteta usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de faina 000
  • 340 ml apa
  • 13 grame drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Daca folosim drojdie proaspata, aceasta se dizolva in apa calduta. Drojdia uscata nu necesita dizolvare.

Se amesteca faina cu amestecul format din apa si drojdie sau cu drojdia uscata si cantitatea de apa intr-o cratita. Se obtine un aluat mai moale. Se pune un capac peste cratita si se baga in frigider pana a doua zi, preferabil cam pe la aceeasi ora. Trebuie lasat la rece intre 12 si 24 de ore.

A doua zi se scoate aluatul din frigider si se rastoarna pe planul de lucru pudrat cu faina din belsug. Se pudreaza bine mainile cu faina, se pudreza niste faina si deasupra aluatului si apoi se aplatizeaza usor, intr-un dreptunghi. Se aduce partea dreapta pana la jumate, apoi se acopera partea dreapta cu partea stanga. Se intoarce sulul format si se mai repeta o data impaturirea.

Se pudraza bine cu faina un servet de bucatarie, pe care se aseaza aluatul cu partea deschisa, in jos. Se pudreaza cu faina si deasupra aluatului, apoi aluatul se acopera cu servetul si se lasa la temperatura camerei aprox 30 min / 1 ora, sa se odihneasca.

Intre timp se incalzeste foarte bine cuptorul, la temperatura maxima (250°C), cu o oala cu tot cu capac inauntru. Se ridica usor prosopul si se ia aluatul in palma, in asa fel incat partea de jos sa ramana in sus. Se deschide cuptorul si cu miscari rapide, cu o manusa, se ridica capacul oalei incinse, se arunca painea in ea. Se acopera cu capacul si se lasa aprox 25 min. Dupa 25 de minute, se ia capacul si se mai lasa painea alte 10-15 minute in cuptor pana se face o crusta inchisa la culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

poa 1

28.04.2015, 15:15

Multumesc pentru apreciere!

Gicuta 1

31.01.2016, 23:01

super reteta!! ce bine arata painica ta!

marcela1979 1

21.04.2016, 15:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Taietei de casa cu ou