Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao

de Sim0na in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 3269 vizualizari

 

Rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 500 g aluat foietaj congelat
  • 100 g nuci macinate
  • 1 lingurita plina cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 linguri mari gem de gutui
  • 1 ou
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao:

Aluatul l-am lasat sa se decongeleze. 

Nucile macinate, cacaoa, zaharul si esenta de vanilie le-am amestecat. Am adaugat gemul, iar la final oul batut putin. A rezultat o crema legata.

Aluatul decongelat l-am pus pe planseta de lucru infainta, l-am intins putin cu sucitorul rezultand un dreptunghi.

Crema am pus-o pe mijlocul aluatului, pe lungime, apoi am suprapus laturile, strangandu-le bine ca sa nu iasa compozitia. Am asezat aluatul cu partea imbinata in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Am crestat din loc in loc aluatul, si am dat tava la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor, fara a se arde. La mine a durat cca 20-25 minute.

L-am lasat sa se racoreasca putin, apoi l-am taiat si papat cu mare pofta!

Este foarte bun si a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si cacao