A fost senzationala mancarea asta...imi lasa gura apa numai cand ma uit la poze.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Pulpe:
Pulpele se spala si se presara peste ele sare, boia de ardei dulce, oregano si cimbru.
Se unge o tava cu ulei, in care se aseaza pulpele si circa 100ml apa, si se baga la cuptor. Pana cand sunt gata, acestea se mai intorc si li se mai adauga putina apa, daca este necesar.
Piure de cartofi:
Se curata cartofii, se spala si se taie feliute. Se pun intr-o cratita la foc, cu apa cat sa ii acopere, impreuna cu uleiul si sarea si se lasa la fiert pana cand se inmoaie, apoi se paseaza.
Sos dulce:
Dupa ce sunt gata pulpele, zeama ramasa de la ele se scurge din tava intr-un craticior, peste care se adauga restul ingredientelor si se fierb circa 10 minute. Sosul se serveste peste piureul de cartofi.