Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan

de deyutzky in Torturi, 2 Apr 2015 | 5313 vizualizari

 

Se poate consuma in Faza Croaziera (fara fructe), Consolidare, Stabilizare definitiva.

 

INGREDIENTE

  • Blat (3 foi cu diametrul de 22 cm):
  • 4 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic de ness
  • 50 ml cola zero
  • 1 fiola esenta de rom
  • indulcitor dupa gust
  • Crema:
  • 500 ml lapte degresat
  • 1 plic budinca de cacao
  • indulcitor dupa gust
  • 1 fiola esenta de rom
  • aprox. 350-400 g fructe de padure congelate sau proaspete
  • Glazura:
  • 2 tablete de ciocolata Sly
  • 2-3 linguri lapte degresat
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • esenta de rom
  • 1 lingura indulcitor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan:

Crema:

Punem 400 ml lapte degresat intr-o craticioara pe foc mic. Intr-un bol amestecam restul de 100 ml lapte cu budinca de cacao si indulcitorul. Cand laptele de pe foc este fierbinte, se toarna amestecul de budinca si se amesteca incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La final adaugam o fiola esenta de rom si acoperim crema cu folie alimentara pentru a nu forma acea crusta deasupra. Se lasa la racit timp in care ne vom ocupa de blat. 

Blat: 

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul, cola zero si esenta de rom, apoi se adauga pe rand ingredientele uscate(tarate de ovaz, grau, cacao, praf de copt, lapte praf degresat, amidon si ness), mixand la viteza mica. Adaugam albusurile si amestecam usor cu o spatula pana la incorporare. Impartim compozitia in 3 si coacem 3 foi. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam prima parte din compozitie si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Lasam prima foaie de blat la racit si procedam la fel si pentru celelalte doua.

Asamblare:

Pe un platou punem prima foaie de blat, o insiropam (pentru sirop, amestecam 150 ml apa cu indulcitor si esenta de rom), punem 1/2 din crema, 1/2 din fructe, al 2-lea blat pe care il insiropam, restul de crema si de fructe si terminam cu ultimul blat insiropat. Glazura: Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si o amestecam cu 2-3 linguri de lapte degresat. Adaugam glazura imediat peste tort. 

Se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata