Rahatul sau "rahatul turcesc" este un sortiment de dulciuri originar din Turcia făcut din zahăr, arome alimentare și amidon.
În țara de origine, acest produs este cunoscut sub numele de lokum [loˈkum] sau (arhaic) ca rahat lokum, fiind un produs foarte popular în tot spațiul balcanic. Rahatul are o consistență similară cu a jeleului, fiind însă mai solid, mai lipicios și mai opac. În România a fost introdus în secolul al XVIII-lea, alături de bragă, nugă și baclava, întâi prin intermediul Fanarioților, negustorilor din Levant și Constantinopol, devenind apoi unul din produsele caracteristice pentru bâlciurile și târgurile muntene de secol XVIII-XIX.
Am folosit aceeasi bază ca si pentru Prajitura cu cirese sau Chec cu fructe in sirop.....
Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare.
Se adauga faina, praful de copt si aromele si se mixeaza bine.
Se taie rahatul in bucatele mici.
Se incorporeaza 2/3 din cantitatea de rahat in compozitie si se amesteca.
Umplem pe jumatate formele de cupcake cu compozitie. Presarati deasupra rahatul care a ramas.
Dam la cuptor pentru 20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.
Se decoreaza cu zahar pudra sau nuca de cocos.
Pofta buna!!!