A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Sos de usturoi cu marar

Postat de: monik80 in Pt. carne

Se amesteca galbenusul cu sarea,se adauga usturoiul tocat marunt,mararul si ulei,se amesteca bine pana se omogenizeaza. Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii si ciuperci

Postat de: deyutzky in Spaghete

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe plic. Intre timp taiem marunt 4 catei de usturoi (ultimul il lasam deoparte) si ii punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei incins.  Adaugam...Citeste continuarea

Chutney si Subji Ayurvedic

Postat de: Catalinaflorea in Mancaruri de post

Subji Ayurvedic: Puneti cele 6 lg de ulei la incins,adaugati lingurita de scortisoara si semintele de chimion.Tocati ceapa marunt si o adaugati peste scortisoara,calti pana devine...Citeste continuarea

Cornulete cu bors

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Incalzim putin borsul,apoi adaugam zaharul si drojdia,amestecam bine sa se dilueze si drojdia si zaharul,apoi adaugam uleiul si sarea.Intr-un castron cernem faina,radem lamaia si incepem sa turnam...Citeste continuarea

Orez natur cu ciuperci

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Intr-un vas de yena am pus uleiul de masline,orezul si am turnat apa,am pus vasul la foc mediu si am lasat sa fiarba pana ascazut apa si orezul a fiert.Separat am ras morcovul,am taiat ceapa...Citeste continuarea

Tort "Catalina"

Postat de: ctlina in Dulciuri

Scurgem ciresele si pastram siropul pentru a insiropa blaturile. Frisca : Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic, apoi adaugam zaharul pudra. ...Citeste continuarea

Tort de portocale

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga nuca inmuiata cu apa, portocalele felii, uleiul, faina si la sfarsit albusurile batute spuma. Se pune la cuptor intr-o tava de tort unsa....Citeste continuarea

Blat de pandispan pentru tort

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de apa clocotita amestecand mereu pana se termina apa. Pe urma se pune faina apoi se adauga...Citeste continuarea

Chiftelute de post, din naut si legume

Postat de: privatelaura in Mancaruri de post

Curatam si spalam ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocam marunt. Spalam patrunjelul si il tocam marunt. Spalam si feliem ciupercile. Nautul il mixam cu blenderul, adaugand un pic de ulei de...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci- de post

Postat de: Oana in Mancaruri de post

Curatam ceapa si usturoiul verde, le spalam bine si le taiem marunt. Ciupercile spalate bine le taiem in patru. Intr-o tigaie incapatoare sau intr-un wok se incinge uleiul, apoi se adauga ceapa si...Citeste continuarea

Broccoli cu carnati proaspeti de porc

Postat de: Adele in Mancaruri de legume

Pentru inceput punem o oala cu apa si o lingurita de sare pe foc,cand da in clocot adaugam broccoli taiati si spalati,se fierb pentru maxim 10 minute. In timp ce se oparesc intr-o tigaie punem la...Citeste continuarea

Cocktail de avocado si tequila cu...

Postat de: AlexTeacher in Cocktail

Amestecati sarea cu chilly pe o farfurie. Ungeti cu bucata de lime marginea interioara a gurii paharului si treceti-o prin amestecul de chilly cu sare. Zdrobiti gheata in blenderul performant...Citeste continuarea

Trio de smoothie si shake cu...

Postat de: AlexTeacher in Bauturi

Curatati pepenele de coaja si samburi, taiati-l bucati si introduceti-l in  blenderul Oster Delighter . Adaugati peste 1/4 bucata de lime, 2 cuburi de gheata si 1/2 lingurita de miere. Mixati...Citeste continuarea

Cheesecake fara coacere si fara...

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

Lasati tofu la desarat peste noapte, in apa calduta. Schimbati de 2-3 ori apa daca este nevoie, iar apoi lasati-l la scurs pentru cateva ore. Lasati gelatina  la hidratat in laptele de...Citeste continuarea

Mar cu banana si biscuit cu...

Postat de: AlexTeacher in Mancare copii

Taiati merele cuburi, scoateti samburii si adaugati-le in blenderul Oster Classic Pro . Taiati bananele cuburi si adaugati-le si pe acestea in blender. Zdrobiti biscuitii si adaugati-i...Citeste continuarea

Aperitiv- Fasole batuta cu...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Fasolea o lasati la inmuiat peste noapte. Schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacii. Scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa. Aadaugati fasolea si usturoiul in...Citeste continuarea

Dip (crema) de sfecla cu Blenderul...

Postat de: AlexTeacher in Sosuri

Spalati, curatati si taiati cuburi sfecla rosie.apoi puneti-o la fiert cu sare si usturoi pentru 2 ore si jumatate. Scurgeti 80% din apa si mixati-o in blenderul Oster Reversible  cu...Citeste continuarea

Guacamole cu Blenderul Oster

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infigeti mijlocul lamei cutitului si veti observa ca se scoate foarte...Citeste continuarea

Ciorba cu galuste asiatice

Postat de: rhapsody in Ciorbe

Ciorba: Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata) intreaga, cu ardeiul taiat in fasii mari si cu foaia de dafin in apa la fiert. Cat fierb...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac cu Blenderul...

Postat de: AlexTeacher in Supe

Decojiti dovleacul si il taiati-l cuburi mici. Decojiti morcovii, telina si cartofii si taiati-le cuburi mici. Puneti-le la fiert cu o lingura de sare. In momentul in care au fiert scurgeti intr-o...Citeste continuarea

Gazpacho Andaluz cu Blenderul Oster

Postat de: AlexTeacher in Supe

Spalati si curatati castravetii • taiati toate legumele si fructele cuburi si introduceti-le in blenderul Oster Reversible • asezonati dupa gust • introduceti si bucatile...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci cu Blenderul...

Postat de: AlexTeacher in Supe

Taiati cartofii si telina cuburi si puneti-le la fiert in apa cu sare. Dupa cca. jumatate de ora, adaugati si ciupercile taiate tot cuburi. In momentul in care toate legumele au fiert, scurgeti...Citeste continuarea

Rulouri de post cu nuca (sarailie)

Postat de: gicuta69 in Mancaruri de post

Se amestecă intr-un bol nucile pisate cu zahărul si scorțisoara . Se ia o foaie de placintă si se unge cu ulei, se pune a doua foaie deasupra care se unge la fel, apoi se acoperă cu a...Citeste continuarea

Rondea de pulpa la cuptor

Postat de: Sim0naWorld in Porc

Pulpa asta de porc ma pregatit-o initial atunci cand am taiat porcul. Am taiat rondele cu tot cu sorici o pulpa intreaga, apoi am pus-o in saramura ptr cca jumatate de ora. Rondelele le-am ambalat...Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la dospit pentru vre-o 5 minute. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca. Intr-un bol am...Citeste continuarea

Chipsuri din cartofi

Postat de: monik80 in Mancare copii

Curatam cartofii si ii taiem in felii foarte subtiri,ii spalam bine cu apa rece,si dupa ce i-am spalat ii mai lasam vreo 5 min in apa rece.Dupa aceea ii stergem foarte bine de apa cu un prosop de...Citeste continuarea

Cheesecake simplu

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Pregateste o forma cu diametrul de 22 cm si unge-o cu unt. Macina biscuitii. Topeste untul. Amesteca intr-un bol untul topit cu gemul, omogenizeaza si adauga biscuitii....Citeste continuarea

Salata de praz si morcov, cu maioneza

Postat de: Sim0naWorld in Salate

Prazul l-am curatat, eliminand foile exterioare, apoi l-am tocat marunt. Morcovul l-am curatat, apoi l-am ras prin razatoarea mica. Am amestecat prazul cu morcovul stors de zeama, cu maioneza...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta

Postat de: daniastefania in Prajituri

Clatite pufoase reteta Facem aluatul de clatite. Mixam bine untul cu zaharul. Cand a devenit cremos adaugam galbenusurile. Mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina, iaurtul si praful de...Citeste continuarea

Tarta cu branza de capra

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Pentru aluatul fraged cerneti faina intr-un castron ,faceti o adancitura si puneti untul taiat bucatele si sarea.Framantati pana obtineti un aluat sfaramicios.Bateti oul cu o lingura apa rece si...Citeste continuarea

Sarmale in foi de dragavei

Postat de: katty in Porc

Tocati ceapa fin si o puneti la calit in uleiul incins.Adaugati orezul spalat si scurs ,amestecati si apoi puneti 1oo ml apa.Lasati sa fiarba pana apa este absorbita in totalitate.Dati jos,lasati...Citeste continuarea

Ciorba de dragavei(de post)

Postat de: katty in Mancaruri de post

Spalam bine dragaveiul si il taiem fasii.Taiem ceapa fin si  radem morcovul pe razatoarea mica.Punem morcovul si ceapa la calit in uleiul incins.Cand ceapa a devenit translucida adaugam...Citeste continuarea

Napolitane

Postat de: margo in Prajituri

Intr-o craticioara se pune pe foc rahatul cu apa.Se amesteca intr-una in el pana se topeste complet.Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se ia de pe foc si se adauga...Citeste continuarea

Salata de castravete cu branza...

Postat de: ctlina in Salate

Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Curatam castravetele si-l taiem in felii...Citeste continuarea

Mancare de varza dulce (de post)

Postat de: ela2015 in Mancaruri de post

Varza curatata se taie in jumatate, dupa care in sferturi. Se scot cotoarele si incepem sa o taiem fideluta. Intr-un castron punem varza taiata pe care o frecam usor cu putina sare. Pregatim...Citeste continuarea

Sos dulce acrisor

Postat de: Catalinaflorea in Clasice

Cele 2 linguri de amidon se amesteca cu apa, sucul de rosii, otet si zahar apoi se pune la foc mic. Cand se ingroasa se adauga peperoncino si miezul de rosie. Se lasa la racit si se serveste cu...Citeste continuarea

Shaorma jumi-juma

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai pregatim partea de legume,taiem marunt varza alba si varza rosie si presaram putina saree deasupra,castravetele il taiem in fasii subtiri,rosia in feliute subtiri.Apoi punem la prajit...Citeste continuarea

Burgeri de post

Postat de: Camy_gby in Mancaruri de post

Se fierb fulgii de ovaz intr-o cana de apa pana fulgii absorb tot lichidul si se aduna ca un aluat. Se lasa deoparte la racit. Se incinge o cratita in care se pun cele 2 linguri cu ulei, se...Citeste continuarea

Salata de Boeuf

Postat de: timea in Salate

Avem asadar carnea fiarta, morcovii, pastarnacul si gulia, toate fierte din supa. Eu legumele le dau mereu pe razatoarea mare, dar voi puteti sa le taiati cubulete sau cum va place voua....Citeste continuarea

Mini strudele cu mere

Postat de: Valyvalentyna in Dulciuri

Merele se curata de coaja, se rad pe razatoarea mare apoi se pun la calit cu margarina si zaharul se lasa un pic sa scada, apoi adaugam si scortisoara si se lasa pe foc pina scade de tot siropul...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu tocanita de porc

Postat de: monik80 in Porc

Pilaf: se toaca ceapa si morcovii marunt si se pun la calit in putin ulei, dupa care se adaugam 2-3 linguri pasta de ardei sau un ardei gras rosu. Orezul se spala si se adauga peste ceapa si...Citeste continuarea

Fursecuri cu faina de migdale,...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un castron, punem bananele, ouale si untul. Mixam intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam faina de migdale, nuca de cocos, fulgii de ovaz, cacaoa...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Postat de: Valyvalentyna in Pui

Spalam pulpele, le curatam {le taiem} si le crestam. Punem inrt- un vas mai mare apa cu bulionul, sarea, piperul, usturoiul {pisat}, punem pulpele in acest amestec {le amestecam bine} si le lasam...Citeste continuarea

Bors cu perisoare de somon

Postat de: privatelaura in Somon

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el. Curatam si spalam legumele. Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la...Citeste continuarea

Tocanita de pleurotus cu naut

Postat de: privatelaura in Mancaruri de post

Spalam si curatam ciupercile de eventuale impuritati. Le taiem grosier. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam cuburi, morcovul il dam pe razatoare, usturoiul il zdrobim si apoi il tocam...Citeste continuarea

Risotto cu somon afumat

Postat de: Catalinaflorea in Somon

Punem apa la clocotit, dupa ce clocoteste o lasam la foc mic. Intr-o tigaie incinsa topim untul si "calim"cateii de usturoi, punem orezul, vinul si lasam la foc potrivit pana se...Citeste continuarea

Aperitiv omleta pufoasa la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Batem ouale cu sare si piper. Adaugam perlele de branza cu smantana, salamul taiat cubulete, ciupercile din conserva, scurse de zeama si maruntite, ardeiul kapia si rosia taiata cubulete si...Citeste continuarea

Tocana de pui cu legume

Postat de: merisor67 in Pui

Spalam si portionam puiul in bucati, apoi il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit plus o lingurita de sare. Il lasam sa fiarba maxim 10 minute dupa ce a atins punctul de fierbere si avem...Citeste continuarea

Farfalle cu rosii, ardei si naut

Postat de: BucatariaS in Farfalle

Am pus o oala cu apa si sare la fiert dupa care am adaugat funditele si le-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-un wok am adaugat cele 2 linguri cu ulei de floarea soarelui...Citeste continuarea

Eclere cu crema de cocos

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Trecem din nou pe foc si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]