Tarta cu ciocolata

de deyutzky in Dulciuri, 5 Apr 2015 | 2971 vizualizari

 

Pentru iubitorii de ciocolata si nu numai :)

 

INGREDIENTE

  • Pt o tava cu diametrul de 22 cm:
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 5-6 linguri de lapte
  • 1 galbenus
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 350 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare.

Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai adaugati putina faina, iar daca este prea tare, mai adaugati lapte).

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi la frigider inca 30 de minute.

Il scoatem inainte cu 10 minute de a lucra cu el. Il intindem apoi cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Il intepam din loc in loc cu o furculita apoi turnam umplutura.

Umplutura:

Punem frisca lichida, smantana si ciocolata intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana cand ciocolata se topeste (aveti grija sa nu fiarba). 

Inchidem focul si adaugam galbenusurile, zaharul pudra si cacaua si amestecam pana la omogenizare.

Turnam aceasta compozitie peste blatul din tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute la foc mic. 

Daca vi se pare crema legata, inseamna ca e gata. Se lasa la racit apoi se pastreaza la rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM