Cornulete albe

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Apr 2015 | 16285 vizualizari

 

Tot ninge afara,asa ca le-am albit sa fiu in ton cu vremea.Reteta am luat-o de la Bucataresele Vesele,ca tot imi e draga mie veselia.....

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 250 g untura
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • rahat pentru umplut
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 138
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete albe:

Intr-un castron cernem faina,adaugam untura si cele doua oua si amestecam.Separat incalzim putin laptele,dizolvam drojdia in lapte cu zaharul si sarea,apoi turnam peste faina si incepem sa framantam bine.Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.Apoi intindem o foaie cam de un deget grosime si apoi cu un pahar cu diametrul de 5 cm decupam .Fiecare bucata decupata o intindem cu sucitorul si apoi asezam rahaul,rasucim si dam forma de cornulet.Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit,5 min la foc iute apoi reducem temperatura la minim pana devin rumene.Se scot din cuptor si se tavalesc cat sunt fierbinti prin zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete albe" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu dulceata