Cous-cous cu legume

de Adele in Mancaruri de post, 6 Apr 2015 | 3815 vizualizari

 

Recunosc este pentru prima oara cand mananc si pregatesc cous-cous ,a avut un adevarat succes mai ales neasteptat din partea piticilor mei. Ceva rapid ,gustos si sanatos ,eu am folosit ce aveam prin casa,voi puteti face cu ce va place ;)

 

INGREDIENTE

  • Cous-cous 100 gr
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1-2 zucchini
  • 1-2 cartofi
  • 1 ardel rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu legume:

Pentru inceput se pune cous-cosul la inmuiat in apa calda sau supa pentru 5 minute intr-un vas.Dupa care se curata,se spala si se taie ceapa,morcovul,cartofii,zucchini si ardelull.Se pune o tigaie pe foc cu o lingura de ulei se incalzeste bine si se adauga pentru inceput ceapa si morcovul,se adauga cateva linguri de apa si se lasa 2-3 minute,dupa care se adauga si cartofii,zucchini si ardelul.Se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit cateva minute pana cand sunt coapte bine .(eu le prefer mai crocante).Se potriveste de sare si piper.

Cous-cousul se pregateste la randul sau intr- tigaie ,se pune o lingura de ulei de masline ,  se adauga cous-cousul inmuiat precedent,se lasa cateva minute amestecand si potrivind de sare si piper.

Se serveste cald ,pofta buna !

TIPS-URI

1

Eu am pus si curry in cous-cous.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Burgul cu ghiveci de legume