Ciorba radauteana

de Raisha in Ciorbe, 5 Apr 2015 | 5446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 pastarnac
  • 1 jumatate de telina
  • apa
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri otet
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Intr-o oala incapatoare punem apa rece si punem pieptul de pui intreg la fiert. Intre timp taiem legumele in bucati mari, ceapa o lasam intreaga pentru a nu se desface. 

Scoatem spuma lasata de pui pana cand apa devine clara. Atunci cand carnea nu mai lasa spuma, adaugam legumele: morcovii, ceapa, ardeiul, pastarnacul si telina. Lasam sa fiarba.

Atunci cand carnea se patrunde usor cu furculita o scoatem si o lasam sa se racoreasca. La fel cand legumele sunt moi le scoatem separat si le lasam sa se raceasca.

Oprim focul si lasam zeama sa ajunga la temperatura camerei. In acest timp pregatim un amestec din smantana, galbenusurile de ou si usturoiul strivit. Cand compozitia cu smantana este gata, luam cu polonicul zeama din oala unde a fiert carnea si legumele si turnam cate putin peste. Repetam de cateva ori procedeul pana amestecul de smantana are aceeasi temperatura cu ciorba. La urma o turnam in oala amestecand cu polonicul. In felul acesta obtinem o ciorba omogena.

Carnea racita o taiem cubulete. La fel legumele le taiem marunt, inafara de ceapa si telina pe care le aruncam. Le punem inapoi in oala. Condimentam cu sare si piper. Adaugam si cateva linguri de otet. Mai lasam sa dea cateva clocote. Gustam si potrivim de gust. Inchidem focul si servim calda cu ardei iute si putina smantana. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana