Anul acesta am vrut ceva special de Sfintele Sărbători Pascale. Anii trecuți am decorat coșul în care am pus ouăle, am făcut iepurași și mielușei în formele speciale de copt, așa că anul acesta am zis să decorez fursecuri. Am decorat și de Crăciun, de ce n-aș face-o și de Paște?
E drept; e nevoie de timp și de ceva îndemânare dar după două, trei fursecuri decorate, mâna vă a conduce, nu voi pe ea. :)
Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și să lăsați aluatul în frigider peste noapte.
Pe masa de lucru tapeta cu puțină făină am întins aluatul rece la o grosime de aproximativ 7-8 mm și am tăiat fursecurile. Le-am așezat în tavă și le-am copt 5 minute la temperatura de 200 de grade. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor așa că ar fi indicat să urmăriți prima tură de fursecuri.
După ce s-au copt și s-au răcit le-am decorat cu royal icing, o glazură care trebuie lucrată repede sau acoperită cu folie când e nevoie, altfel se usucă și nu mai poate fi folosită. Vă spun sincer că eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai ”înmuiat-o cu câte-o picătură-două de zeamă de lămâine. Se poate și așa, nu pățește nimic.
Mixați albușurile până când obțineți o spumă tare. Adăugați zeama de lămâie, amidonul și continuați să mixați adăugând treptat zahărul pudră.
Împărțiți glazura obținută în funcție de câte culori vreți să folosiți pentru decor.
Pentru a decora fursecurile aveți nevoie de poșuri de unică folosință și duiuri de dimensiune mică, sau vă puteți confecționa acasă conuri din hârtie de copt.
Spor la treabă!
1
Puteți decora aceste fursecuri și cu ciocolată sau le puteți uni cu dulceață.
2
Puteți prepara o simplă bezea cu care să le ungeți puțin și să presărați bombonele colorate.