Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Musaca din piure de cartofi cu...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carnePentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame....Citeste continuarea
Tortilla/Omleta spaniola
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem fasii subtiri ( taiem cartoful in 2 pe lungime, apoi fiecare jumatate tot in 2 si cu ajutorul unui cutit taiem fasii subtiri (foto)). Intr-o tigaie punem...Citeste continuarea
Tartă rustică cu brânză de vaci...
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriAluatul l-am pregătit pe planșa de lucru. Am cernut făina și am început s-o frământ împreună cu untul și sarea adăugând treptat câte un pic de lapte rece....Citeste continuarea
Tartine rustice cu salată de icre
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriÎntr-un castron am pus icrele și am început să le mixez la viteză mică. Am adăugat un strop de lămâie și jumătate din cantitatea de ulei, câte puțin. Am stors...Citeste continuarea
Trufe de ciocolată neagră cu chilli
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriAm încălzit smântâna și untul până când am văzut că începe să fiarbă. Am luat cratița de pe foc, am adăugat ciocolata, untul de arahide și fulgii de...Citeste continuarea
Vitel cu legume
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se trece prin jet de apa rece , se tamponeaza de excesul de umiditate si se feliaza . Setati aparatul de gatit pe functia Fry si caliti usor timp de 10 minute in...Citeste continuarea
Mancare de post - Pilaf cu ciuperci...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postSe spala, se scurg si se taie felii ciupercile . Se seteaza Multicookerul pe Fry- prajire pentru 15 minute . Caliti usor ceapa si morcovul , adugati si ciupercile . Se pune si...Citeste continuarea
Întinsoare Bistrițană
Postat de: lili in PorcMod de preparare: Se taie ceapa cubuleţe şi se înăbuşă în untură. Se taie cubuleţe mici muşchiul de porc şi cîrnăciorii şi se pun peste ceapă, la călit pentru...Citeste continuarea
Pizza cu legume si branza pecorino
Postat de: simona72 in PizzaPentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare, am scos aluatul pe masa de lucru, i-am dat...Citeste continuarea
Chiftelute din somon
Postat de: simona72 in SomonTaiem bucata de peste in cuburi si o tocam/maruntim in robotul de bucatarie. Bagheta, eu am avut o bagheta uitata afara care s-a uscat in 2 zile, se pune in apa calduta pentru 2-3 minute, pana se...Citeste continuarea
Chec umed cu rahat ( de post )
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriAm mixat zahărul împreună cu uleiul până când acesta s-a dizolvat. Am adăugat apa minerală. Făina împreună cu praful de copt și pudra de anason le-am cernut...Citeste continuarea
Chifteluțe de cartofi cu leurdă
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă. Se lasă 15-20 minute. Sunt gata când intră furculița cu ușurință în ei. Se curăță de coajă și se pasează....Citeste continuarea
Medalion de somon prajit
Postat de: Criss in SomonSomonul se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se sareaza si pipereaza apoi se prajeste in ulei uncins. Se serveste stropit cu zeama de lamaie, alaturi de garnitura preferata si o...Citeste continuarea
Starter cu ciuperci de pădure și...
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriAm sotat ciupercile și arpagicul în 50 g din untul pregătit. Am adăugat roșiile și am potrivit gustul cu sare și piper. Am încins cuptorul la 160 de grade. Din foile de...Citeste continuarea
Naut crocant
Postat de: scortisoara in Mancaruri de postLinkul catre Rețeta video: https://youtu.be/Rgj8WQx0oao Punem la umflat năutul cu o seară inainte, in cele doua cani de apa. A doua zi, scurgem apa, iar cu ajutorul unui prosop...Citeste continuarea
Limoncello
Postat de: rocsi_1612 in BauturiSpalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie. Intr-un borcan...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe pune la fiert apa cu uleiul,cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina in ploaie. Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa la racit.Intr-un castron se pun prunele decojite...Citeste continuarea
Focaccia cu ceapa si masline verzi
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe pregateste o maia din 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul si faina, iar la final se dizolva drojdia. Se lasa la dospit. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea si uleiul de masline. Se...Citeste continuarea
Paste cu sos de soia
Postat de: Camy_gby in PasteCeapa se toaca marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Cand devine translucida se adauga morcovul taiat cubulete si se caleste impreuna cu ceapa inca 1-2 minute. Peste ceapa si morcov se...Citeste continuarea
Prajitura Cu Biscuiti
Postat de: Valyvalentyna in TorturiPentru Inceput m-am apucat sa fac cremele conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce am facut cremele le am lasat sa se raceasca apoi am pus si am mixat fiecare pachet de unt{in doua...Citeste continuarea
Muffins cu zmeura si lime
Postat de: timea in DulciuriMixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute (2-3), apoi adaugam coaja si zeama de lime, turnam laptele si uleiul mixand dupa...Citeste continuarea
Nems cu creveti(pachetele de...
Postat de: bettyC in Aperitive / GarnituriSe pune fideaua de orez intr-un bol cu apa la inmuiat. Se curata si se spala salata,apoi se taie mai marunt.Morcovul se curata si se spala apoi se rade pe razatoarea mare. Crevetii se fierb...Citeste continuarea
Bors de conopida cu galuste de faina
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline. Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se...Citeste continuarea
Varza cu carnati la oala cu presiune
Postat de: ctlina in PorcIndepartam foile de deasupra verzei, o taiem in doua si ii indepartam cotorul. O tocam marunt si o punem intr-un vas incapator, unde o frecam cu putina sare. Eu am tocat-o cu robotul...Citeste continuarea
Tagliatelle cu leurdă și sfeclă...
Postat de: CulinaryRainbow in PasteÎnainte de a vă explica pașii, țin să subliniez faptul că ingredientele de mai sus sunt pentru un aluat din care vom face paste cu ajutorul mașinii, adică un aluat elastic,...Citeste continuarea
Fursecuri cu banane si cocos
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAlbusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma. Bananele se curata de coaja,cu o furculita se piseaza si se adauga peste albusurile batute spuma. Se amesteca cu o spatula,se adauga...Citeste continuarea
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriPentru început am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus într-un castron mai încăpător deoarece acolo vom încorpora la final toate ingredientele. Am mixat...Citeste continuarea
Humus reteta cu lipii integrale
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriHumus reteta Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt...Citeste continuarea
Capsunica
Postat de: Oana in DulciuriMai intai pregatiti patru pahare de desert. Hidratati gelatina in 3 linguri de apa rece. Capsunile le taiati cuburi. Amestecati intr-un blender iaurtul, frisca, branza de vaci, zaharul pudra,...Citeste continuarea
Crema de conopida
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriConopida se desface buchetele si o punem la fiert in apa cu sare. Cand s-a inmuiat strecuram apa si pasam totul cu blenderul vertical, pana devine o pasta. Lasam deoparte sa se raceasca. Cand e...Citeste continuarea
Salata Caprese
Postat de: cristeena20 in SalatePentru aceasta salata folositi produse proaspete si de buna claitate. Se aleg 2 rosii frumoase, de gradina pe cat posibil dar nu foarte moi. Le taiem felii rotunde nu fosrte subtiri. Branza...Citeste continuarea
Ratatouille cu medalion de vitel
Postat de: simona72 in VitaPentru ratatouille: se curata legumele apoi se spala. Se taie in cuburi mai mari vinetele si dovleceii, morcovii in rondele, ceapa in cubulete, ardeii in fasii de marime medie. Se pun 1-2...Citeste continuarea
Plăcintă sfărâmată cu brânză...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFoile de plăcintă dezghețate, se lasă la uscat vreo cîteva ore chiar și mai multe zile,acoperite cu un șervet de bucătărie. După ce s-au scat bine se fărâmițează cât...Citeste continuarea
Pariziene cu gem
Postat de: Toamna07 in DulciuriToate ingredientele vor fi pastrate la temperatura camerei ! Intr-un castron mare vom cerne faina . In alt vas vom freca drojdia cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de zahar.Lasam sa activeze...Citeste continuarea
Pui cu legume si orez la slow...
Postat de: merisor67 in Slow CookerCuratam si spalam bine legumele, apoi le tocam rondele, sau cuburi. Spalam bine carnea de pui si o transam in bucati mai mici. Clatim si orezul in doua ape, iar ciupercile le lasam cu...Citeste continuarea
"Cupola ninsa"
Postat de: daniastefania in TorturiPentru inceput vom face blatul. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, le incorporam usor amestecand de jos in sus. Adaugam faina cernuta cu praful de...Citeste continuarea
Prajitura cu suc de rosii ( de post)
Postat de: gicuta69 in Mancaruri de postMod de preparare aluat: Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele pentru foi, faina se adauga treptat pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini. Se lasa 30...Citeste continuarea
Chec simplu cu cacao si stafide
Postat de: gaby_d in DulciuriSeparam ouale , albusurile le batem spuma cu zaharul pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu sarea ,zaharul vanilat,laptele si uleiul....Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie fasii mai groase sau de grosimea unui deget.Ouale se bat impreuna cu putina sare si piper.Fiecare felie de cascaval se trece prin faina,oul batut,pesmet ,dinou prin oul batut si...Citeste continuarea
Cartofi fierti cu branza si oua la...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata ii trecem pe sub un jet de apa si ii curatam de coaja. Cartofii si ceapa le taiem felii. Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa, adaugam...Citeste continuarea
Supă acrișoară de urzici
Postat de: CulinaryRainbow in SupeAm pus la fiert orezul în 4 litri de apă cu sare. Când s-a fiert pe jumătate am adăugat codițele de ceapă verde și am lăsat să fiarbă la foc mic. ...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu carnita de pui
Postat de: deea2686 in PuiLegumele le-am spalat, curatat si aranjat in tava astfel: cartofii mici intregi, ciupercutele intregi, rosiile intregi, ardeiul felii, dovlecelul felii. Am adaugat apa, ulei de masline si delicat...Citeste continuarea
Apple Pie - Plăcintă americană...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 200 ° C. Puneti faina, sarea si zaharul in bolul robotului. Se amestecă ușor. Adăugați untul tăiat în bucatele, apa rece și gălbenușul de ou. Se...Citeste continuarea
Supă de bibilică
Postat de: panacris in SupeLegumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu leurda, tijele de apio, bibilica întreagă și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă...Citeste continuarea
Prajitura cu mure si ciocolata
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai tapetam o tava cu hartie de copt ( 43/33 cm) , apoi punem murele pe toata suprafata tavii. Topim ciocolata trilogia impreuna cu smantana apoi o turnam peste mure si lasam sa se raceasca...Citeste continuarea
Prajitura cu mac, visine si coacaze...
Postat de: privatelaura in PrajituriPastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de fructe
Postat de: andaoana in PrajituriCrusta Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili . Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol. Adaugam pudra de roscove si untul taiat...Citeste continuarea
Rulada cu cacao si orez expandat
Postat de: andaoana in PrajituriBlatul: Separam ouale Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare si zaharul Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt apoi punem apa...Citeste continuarea
Milkshake cu banane si capsuni
Postat de: Criss in BauturiSe pun toate ingredientele in vasul mixerului vertical si se mixeaza 3 minute pana cand bautura capata o consistenta spumoasa. Simplu, rapid, delicios, sanatos. Enjoy! Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si arahide si...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blat: mixam albusurile cu un praf de sare pentru 1-2 minute. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Nucile si arahidele au fost prajite in prealabil, lasate sa se racesaca...Citeste continuarea