Terina cu ciuperci de padure

de Lau in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2015 | 4169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 4 oua
  • 2 cepe
  • 1 legatura leurda
  • 1 felie de paine
  • 50 ml smantana
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 100 ml ulei
  • 1/2 pachet foi de placinta
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina cu ciuperci de padure:

Spalam ciupercile, le lasam sa se scurga bine dupa care le tocam (oprim 5 ciuperci intregi).

Ceapa o tocam si o calim in untul topit,adaugam leurda si ciupercile, sare, piper si le lasam sa se caleasca la foc potrivit.

Lasam sa se raceasca bine.

Intr-un bol adaugam ouale le batem cu furculita dupa care adaugam smantana, cascavalul ras, sare, piper, painea inmuiata si scursa bine, cateva frunze de leurda sau patrunjel verde, amestecam bine dupa care adaugam ciupercile si omogenizam.

Ungem o tava de chec cu ulei si adaugam foile de placinta (care le-am uns cu ulei inainte)

Adaugam 1/2 din compozitie de ciuperci, asezam ciupercile pastrate si compozitia ramasa, nivelam si acoperim cu foile de placinta.

Ungem cu ou si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min.

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte de a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci trase in unt