Eu am dublat cantitatile si mi-au iesit 250 de nuci, dar reteta o voi scrie pentru o singura portie, deci pentru 125 de nuci.
Aluat:
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca moale. Se pune faina pe masa de lucru si se framanta coca pana cand este suficient de tare cat sa se poata forma bilute din ea. Bilutele se pun in forma incinsa si unsa cu ulei si se coc la flacara pe ambele parti. Si tot asa pana se termina coca. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat.
Crema de zahar caramelizat:
Intr-un vas se caramelizeaza zaharul, dupa care se adauga jumatate din lapte si se lasa in continuare pe foc. Cealalta jumatate de lapte se amesteca cu faina si esenta de rom. Cand se topeste tot zaharul din vas, se adauga peste el laptele cu faina si esenta si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se mixeaza cu un pachet de margarina si nucile macinate.
Asamblare:
Se umple o jumatate de nuca cu crema cu ajutorul unei lingurite, apoi se pune cealalta jumatate de nuca. La final, nucile se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!