Pasca cu branza Philadelphia

de Catalina L in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 5396 vizualizari

 

Dupa pasca cu branza traditionala, va propun o varianta cu branza Philadelphia si blat de biscuti.

 

INGREDIENTE

  • 110 g biscuiți digestivi
  • 60 g unt
  • 10 g zahar
  • 300 g de "cremă de brânză" Philadelphia
  • 15 g faina
  • vanilie
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 80 g zahar
  • 1 ou intreg
  • 80 g smantana

Decor " Topping " :

  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 125 g stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza Philadelphia:

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit. Se amestecă bine. 

Tapetati fundul formei cu hartie de copt si puneti biscuitii apasand bine.
Am folosit o tava de tort de 18 cm.
Se coace la 160 ° C timp de 10 minute. Se pune apoi jumatate din cantitatea de stafide deasupra. Punem crema de brânză într-un bol și se amestecă cu mixerul la viteză mică timp de 2 minute.
Adăugați zahărul, făina, vanilia și se amestecă bine. Adaugati coaja si zeama de lamaie, oul și în final crema. Se adauga restul de stafide si se amestecă (pastrati cateva stafide pentru decor).
Se toarnă în forma unsa pe margini cu unt. 
Se pune o tigaie mică cu apă pe fundul cuptorului.

Se da cheesecake-ul la cuptor si se coace timp de 10 minute la 200ºC , apoi se reduce temperatura la 90 ° C și se coace timp de 20 de minute.
Este gata cand mijlocul tremura ca o piftie dar marginile sunt ferme.
Lasati-l la racit in cuptor. Puneti-l apoi in frigider in forma pentru 6-8 ore sau lasati-l la rece toata noaptea.

Pregătiți "topping-ul" : puneti smântâna, zahărul și zeama de lamaie intr-un castron mic. Se amestecă bine. 

Se toarna peste cheesecake si se niveleaza cu o spatulă. Se decoreaza cu stafide. Puneți la frigider timp de minim o ora.
Se serveste rece.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza Philadelphia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu pandispan