Dupa pasca cu branza traditionala, va propun o varianta cu branza Philadelphia si blat de biscuti.
Decor " Topping " :
Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit. Se amestecă bine.
Tapetati fundul formei cu hartie de copt si puneti biscuitii apasand bine.
Am folosit o tava de tort de 18 cm.
Se coace la 160 ° C timp de 10 minute. Se pune apoi jumatate din cantitatea de stafide deasupra. Punem crema de brânză într-un bol și se amestecă cu mixerul la viteză mică timp de 2 minute.
Adăugați zahărul, făina, vanilia și se amestecă bine. Adaugati coaja si zeama de lamaie, oul și în final crema. Se adauga restul de stafide si se amestecă (pastrati cateva stafide pentru decor).
Se toarnă în forma unsa pe margini cu unt.
Se pune o tigaie mică cu apă pe fundul cuptorului.
Se da cheesecake-ul la cuptor si se coace timp de 10 minute la 200ºC , apoi se reduce temperatura la 90 ° C și se coace timp de 20 de minute.
Este gata cand mijlocul tremura ca o piftie dar marginile sunt ferme.
Lasati-l la racit in cuptor. Puneti-l apoi in frigider in forma pentru 6-8 ore sau lasati-l la rece toata noaptea.
Pregătiți "topping-ul" : puneti smântâna, zahărul și zeama de lamaie intr-un castron mic. Se amestecă bine.
Se toarna peste cheesecake si se niveleaza cu o spatulă. Se decoreaza cu stafide. Puneți la frigider timp de minim o ora.
Se serveste rece.
Poftă bună !!!