O prajitura foarte buna, pentru gusturi pretentioase!
Se fac 3 foi pe dosul tavii :
7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar.
Cand s-a format o bezea tare se adauga cele 7 galbenuse ramase, praful de copt stins cu zeama de lamaie si 7 linguri de faina.
Se amesteca usor de jos in sus cu o spatula.
Se coc 3 foi pe dosul tavii.
Crema:
4 galbenusuri se amesteca cu 250 g de zahar pana se formeaza o crema de consistenta alba, spumoasa.
Se adauga cele 3 linguri de faina,ramase.
Din cei 400 de ml lapte, 100 ml se amesteca treptat cu crema de galbenuse,restul de 300 ml lapte se pune la foc.
Cand laptele este fierbinte se adauga crema de galbenuse si se amesteca continuu pana ne rezulta o crema de consistenta unei budincii.
Se lasa la racit apoi se spumeaza untul si se adauga crema racita.
Se mixeaza bine.
Asamblare:
Pe doua dintre foi se pune zahar caramel ( 15 linguri) .
In mijlocul celor 2 foi caramel se intinde crema de galbenuse,
Pe cea de-a treia foaie se bat albusurile spuma cu 10 linguri de zahar pe abur.
PS: Se rade ciocolata sau se face o glazura din o tableta de ciocolata topita pe baie de abur amestecata cu 5 ml de ulei.