Salata de cartofi dulci

de anca_rm in Mancaruri de legume, 15 Apr 2015 | 3637 vizualizari

 

O salata usoara in care puteti folosi ouale ramase de la Pasti. Se poate adauga ceapa verde, ridiche sau alte verdeturi sau legume care va plac .
E buna servita calda, proaspat pregatita, dar si rece daca o tineti la frigider acoperita cu un capac sau cu folie de plastic.

 

INGREDIENTE

  • -2 cartofi dulci (500 gr)
  • -4 oua fierte
  • -6 fileuri ansoa
  • -o salata verde mai mica
  • -1 mar mic
  • -cateva masline
  • -50 ml iaurt grecesc
  • -1 lingurita mustar
  • -sare
  • -piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi dulci:

Incepem cu cartofii pe care ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. II strecuram si ii asezam intr-un bol .

Curatam marul de coaja si seminte (eu am folosit un mar acrisor) si il taiem cubulete peste cartofi.

Salata verde spalata si uscata o taiem fasii cam de 1 cm grosime.

Ouale curatate de coaja le taiem rondele, nu foarte groase.

Intr-un alt castron punem iaurtul grecesc impreuna cu mustarul, cu sare si piper si omogenizam, dupa care turnam in bolul unde avem cartofii si celelalte ingrediente.

Amestecam usor cu o lingura, iar deasupra punem fileuri de ansoa.

TIPS-URI

1

fileurile de ansoa se pot inlocui, eu as pune sunca de casa sau bacon usor prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de salata verde