PRAJITURA CIOCOLATINO

de Retete_Haplea in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 6255 vizualizari

 

A fost odată ca niciodată
O prajitură cu totul și cu totul de ciocolată

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi:

8 oua, 50 ml ulei,

40 ml apa,

200 g zahar,

11 linguri faina,

3 linguri cacao.

Ingrediente pentru crema:

220 g ciocolata,

400 ml smantana dulce.

Ingrediente pentru glazura:

100 g ciocolata,

60 ml smantana dulce.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CIOCOLATINO:

- Incepem cu preparea cremei ganache:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de apa pana se omogenizeaza.ATENTIE! Frisca nu trebuie sa fiarba!
Punem ciocolata topita intr-un vas in care sa putem sa mixam apoi lasam la racit peste noapte, sau cel putin 4-5 ore, apoi mixam la viteza mica pana devine o crema.


- Pentru foi:

Separam albusurile de galbenusuri, apoi albusurile le batem spuma cu apa Spre final adaugam zaharul . Mixam in continuu, pana cand albusurile raman ‚”batoase’’
Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat (ca la maioneza) la viteza mica
Adaugam galbenusurile peste albusuri apoi cernem faina amestecata cu cacao si incorporam cu o spatula de silicon. Compozitia obtinuta o impartim in 3 si coacem 3 foi egale (pe rand) intr-o tava acoperita cu hartie de copt ( 35×20 cm)
Peste prima foaie punem jumatate de crema apoi continuam cu restul foilor


- Prepararea glazurii:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pe baie de apa.

Turnam glazura peste prajitura.

Ornam pe margini cu fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CIOCOLATINO" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoici