Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pilaf cu pui si spanac
Postat de: aliliana in PuiIntai de toate se pregateste pieptul de pui. Se spala, se pune la scurs si se taie fasii subtiri. Se trage la tigaie inainte ( cum am optat eu) sau chiar in vasul multicooker-ului. Deci, in...Citeste continuarea
Mancare de spanac - Reteta simpla...
Postat de: aliliana in Mancaruri de postCum se prepara Mancare de spanac - Reteta simpla si gustoasa de post Zarzavatul de curata si se toaca dupa inspiratie. Spanacul se spala, se opareste, se pune la scurs dupa care se toaca....Citeste continuarea
Oua posate in sos
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeCalim ceapa tocata in putin ulei cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare si lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam condimentele si amestecam. Adaugam pasta de...Citeste continuarea
BUDINCĂ DIN COZONAC
Postat de: panacris in DulciuriFeliile de cozonac se taie bucățele, după ce am terminat, mi-am adus aminte că puteam folosi mai rapid SaladChef-ul :d, data viitoare;) Se pregătește o tavă de cca. 30/20, eu am pus...Citeste continuarea
Omleta alba cu zucchini
Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii de coaja si se taie solzisori. Se pun la calit in ulei si putina sare. Albusurile se zbat bine cu galbenusul,se adauga sare si piper. Cand dovlceii devin rumeni si moi se...Citeste continuarea
,,After eight" Cheesecake
Postat de: Bianca20 in TorturiBlat: Untul se topeste si se adauga peste biscuitii fin maruntiti si amestecati cu zaharul. Se pune in forma de torturi cu inel detasabil si se da la frigider pentru o ora sau pana cand se...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem
Postat de: sufletista in DulciuriSe mixeaza untul cu zaharul, adaugam galbenusul si mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam 150 g faina amestecata cu sarea,praful de copt si amestecam pana rezulta un aluat nelipicios (daca este...Citeste continuarea
Supa crema de usturoi
Postat de: Retete_Haplea in SupeCalim ceapa in unt apoi adaugam legumele taiate. Acoperim cu supa. Adaugam sare si lasam la fiert circa 25 minute. Adaugam usturoiul si mai lasam 5 minute pe foc. Scoatem legumele fierte...Citeste continuarea
Fajitas de vita
Postat de: Retete_Haplea in VitaTaiem carnea fasii subtiri, apoi o marinam in ulei de masline, sare, piper, boia, pudra de curry. Lasam macar o ora la frigider Taiem julien ardeii si ceapa Calim in ulei carnea pana cand isi...Citeste continuarea
Cookies cu cafea
Postat de: Retete_Haplea in DulciuriMixam untul, presaram si zaharul pana obtinem consistenta unei creme. Adaugam oul intreg si mixam. Presaram nuca macinata si, treptat, faina. Incorporam usor cu o paleta de silicon. Turnam...Citeste continuarea
Tartar cu somon afumat
Postat de: Retete_Haplea in SomonTocam marunt albusul , somonul, castravetii si caperele. Le amestecam pe toate intr-un bol. Turnam si zeama de lamaie, adaugam praful de sare. Amestecam si servim. Citeste continuarea
Placinte cu branza si mac
Postat de: sufletista in DulciuriAluat: Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina...Citeste continuarea
Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSpargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor. Untul trebuie sa fie usor moale, pentru...Citeste continuarea
Friptură de miel cu ananas, roșii...
Postat de: panacris in OaiePulpele de miel se curăță dacă sunt prea grase, adică de acel ”său” cum i se spune. De data asta am lăsat un mic strat de grăsime. Bucățile se așează într-un vas...Citeste continuarea
Linte cu curry verde la slow cooker...
Postat de: mitinita in Slow CookerLintea verde se spala si se curata de impuritati. Ceapa se curata, se spala si se taie in bucati. Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi. Se pun in slow cooker Crock-Pot lintea,...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu aroma de rom
Postat de: Monica1997 in DulciuriIntr-o tava/cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca. Se bat ouale cu...Citeste continuarea
Drob de miel in foi de placinta
Postat de: Monica1997 in OaieAm curatat si spalat organele, le-am taiat bucatele si le-am tinut 30 de minute in apa rece. Am pus carnea la fiert in 3 litri de apa si o lingura de sare . Cind apa a inceput sa fiarba, am...Citeste continuarea
Prajitura Vant spaniol desert...
Postat de: margo in PrajituriCum se prepara Prajitura Vant spaniol desert festiv cu bezea Blat de cacao : Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu sarea,se adauga uleiul in fir subtire apoi...Citeste continuarea
Pilaf cu legume mexicane si...
Postat de: Monica1997 in Mancaruri de postSe curata legumele, se spala si toaca ceapa marunt impreuna cu morcovul, se lasa la calit pana ce culoarea cepei devine rumenie. Se adauga apa si delicatul apoi orezul spalat in...Citeste continuarea
Barcute cu branza si marar
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriAluatul : Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute cu furculita, lapte si uleiul si incepem sa framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se...Citeste continuarea
Rulada cu omleta si crenvursti
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriBatem ouale cu putina sare si piper,adaugam ardeiul, ceapa, mararul si amestecam. Intr-o tigaie adaugam putin ulei si prajim omleta. Scoatem omleta pe un tocator si adaugam cascaval ras,...Citeste continuarea
Bomboane Rafaello
Postat de: mirela0911 in DulciuriUntul se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei. Se omogenizeaza bine toate ingredientele dupa care se da compozitia la frigider pentru o jumatate de ora. Cu ajutorul unei...Citeste continuarea
Tort Arlequin
Postat de: daniastefania in TorturiPrima data vom incepe cu blaturile. Vom face 3 blaturi. Vom folosi pentru fiecare blat 3 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, iar praful de copt il impartim in 3. Deci facem primul blat....Citeste continuarea
Pascute cu branza
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare. Oul il batem spuma impreuna cu galbenusurile si praful de sare....Citeste continuarea
Cartofi cu sos de ciuperci
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeCuratam cartofi, ii spalam, ii taiem cuburi si ii fierbem in apa cu sare. Ii scurgem putin de apa, ii pisam dupa care adaugam sare, piper, margarina, branza si amestecam bine. Topim untul si...Citeste continuarea
Terina cu ciuperci de padure
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile, le lasam sa se scurga bine dupa care le tocam (oprim 5 ciuperci intregi). Ceapa o tocam si o calim in untul topit,adaugam leurda si ciupercile, sare, piper si le lasam sa se...Citeste continuarea
Prajitura Petre Roman
Postat de: Alepaty in PrajituriSe fac 3 foi pe dosul tavii : 7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar. Cand s-a format o bezea tare se adauga cele 7 galbenuse ramase, praful de copt stins cu zeama de lamaie si 7...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta (putin...
Postat de: Catalinaflorea in ConserveDulceata de capsuni reteta Capsunile se curata de funze si se spala bine in mai multe ape. Daca sunt de marimi diferite, pe cele foarte mari le taiem in 2. Le asezam intr-o oala mare si...Citeste continuarea
Paste cu varza de Bruxelles
Postat de: mihaelar63 in FusilliPastele se fierb in apa clocotita cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg. Pastrati 100 ml de apa in care au fiert . Ceapa tocata si usturoiul se caleste usor in ulei ....Citeste continuarea
Tort de mere insiropat
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriMerele se curata de coaja si cotor se taie cuburi si se pun la calit cu mierea si untul pana devin moi si maronii. Ouale se separa: galbenusurile se bat cu zaharul pana devin cremoase,se pune...Citeste continuarea
Ravioli de casa, umpluti cu branza,...
Postat de: privatelaura in PasteAluatul de ravioli Intr-un vas, punem 2 oua, cateva linguri de ulei masline, sare. Amestecam rapid cu un tel pana devin spumoase. Adaugam o cana de faina si amestecam. Transferam compozitia...Citeste continuarea
Paine cu cartof si ou
Postat de: Catalinaflorea in PiineCartofii se taie si se pun la fiert cu sare.Cand au fiert se piseaza bine ca pentru piure.Drojdia se pune la crescut cu 2 linguri de faina,o lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut.Cand...Citeste continuarea
Placinta de casa, cu branza si spanac
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriPentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina apa. Lasam sa se activeze, apoi o turnam in mijlocul fainii. Adaugam ouale, branza de vaci si...Citeste continuarea
Pate de casa, cu ciuperci
Postat de: privatelaura in FicatCuratam si spalam ficateii. Curatam si spalam legumele. Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate....Citeste continuarea
Toba de pui si porc
Postat de: gicuta69 in Mezel de casaCiolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si piper, pentru cca o ora. Dupa ce s-a racit, am scos carnea de pe oase si am rupt-o bucatele medii....Citeste continuarea
Salata de Vinete
Postat de: ctlina in SalateCuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa de cateva ori cu furculita inainte de a le introduce la cuptor. Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de...Citeste continuarea
Supa de pui
Postat de: deea2686 in SupePulpele se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga apoi dupa vreo jumatate de ora morcovul rondele si ceapa. Apoi se pun si cartofii taiati felii. Se mai pune apa....Citeste continuarea
Paste cu sos si carne de vita
Postat de: VanessaAli in VitaSe fierb pastele dupa indicatiile de pe ambalaj,adaugand sare. Dupa fierbere, se pun in apa rece cateva minute, apoi le lasam in storcatorul de paste. Intre timp pregatim sosul: intr-o...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: deea2686 in Aperitive / GarnituriOuale se curata si se taie in 2 pe lung. Galbenusurile se scot si se piseaza cu furculita,apoi se adauga pateul si putin ulei de masline si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa...Citeste continuarea
Aperitiv
Postat de: deea2686 in Aperitive / GarnituriSe taie parizerul cuburi, cascavalul se rade, galbenusurile se bat spuma, albusurile la fel, castravetii se taie marunt, gogosarii la fel. Se amesteca apoi bine parizerul, cascavalul,...Citeste continuarea
Pasca cu smintina si brinza
Postat de: deea2686 in DulciuriPunem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si esenta de vanilie si batem bine totul cu un tel. Adugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine....Citeste continuarea
FURSECURI CU SMOCHINE USCATE
Postat de: Retete_Haplea in DulciuriMixam (la viteza mica) untul lasat la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam oul, coaja razuita de lamaie si portocala si mixam in continuare. Presaram faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Salata de cartofi dulci
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeIncepem cu cartofii pe care ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. II strecuram si ii asezam intr-un bol . Curatam marul de coaja si seminte (eu am folosit...Citeste continuarea
Prajitura cu jeleu
Postat de: andaoana in PrajituriPregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt , si pornim cuptorul la 180 grade. Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful...Citeste continuarea
Cremes cu foietaj si blat de nuca
Postat de: merisor67 in PrajituriFoietajul il coacem pe dosul tavii in care vom pregati si blatul. Intindem cele doua foi de aluat, pe rand, pe dosul tavii unse in prealabil cu putina grasime si le coacem cate 35 de minute la...Citeste continuarea
Pasca cu branza Philadelphia
Postat de: ctlina in DulciuriIngredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit. Se amestecă bine. Tapetati fundul formei cu hartie de...Citeste continuarea
PRAJITURA CIOCOLATINO
Postat de: Retete_Haplea in Dulciuri- Incepem cu preparea cremei ganache: Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de apa pana se omogenizeaza.ATENTIE! Frisca nu trebuie sa fiarba! Punem ciocolata topita intr-un vas...Citeste continuarea
SUPA CREMA DE BROCCOLI CU GORGONZOLA
Postat de: Retete_Haplea in Supe- Calim ceapa tocata in untul topit, cu un praf de sare - Adaugam cartoful si radacina de patrunjel patrunjelul taiate grosier. acoperim cu lichid. - Lasam la fiert circa 20 minute (sa fie...Citeste continuarea
BUDINCA DIN COZONAC CU SOS DE...
Postat de: Retete_Haplea in Dulciuri- batem ouale - le amestecam cu smantana, cu laptele si cu zaharul - taiem cozonacul cubulete si il punem intr-o tava (20×30 cm) unsa cu unt - presaram ciocolata Mars taiata si ea...Citeste continuarea