Supa de curcan cu taitei de casa.

de Gicuta in Supe, 6 Mai 2015 | 7374 vizualizari

 

Este o supa delicioasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan(spate, aripi, gat, pipota)
  • o ceapa
  • 1ardei gras (eu am avut pus in congelator)
  •  1 telina mica
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • sare
  • piper boabe sau macinat
  • Taietei:
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • un strop de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taitei de casa.:

              Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala la fiert ,in apa cu un praf de sare, acoperita cu capac. Am adunat spuma atunci cand s-a format. Cand a fiert pe jumatate am  adaugat telina si pastarnacul dat pe razatoare si celelalte legume taiate cubulete.

            Dupa ce carnea a fiert bine , am scos-o din supa si cand s-a racit am rupt-o fasii  si am adaugat-o din nou in oala.Am lasat-o sa clocoteasca cat timp am facut taieteii .    

          Pentru  taietei: cu o furculita am batut oul cu praful de sare si uleiul. Am inceput sa adaug faina pana am  obtinut un aluat consistent. Am presarat faina pe masa si am intins aluatul cat mai subtire.     

            Am rulat foaia de aluat ,am taiat ruloul in doua si am taiat fasii subtiri de taitei .Peste fasii am presarat putina faina , le-am desfacut si le-am lasat 10 minute la uscat .Am scuturat taiteii bine de faina si i-am pus in supa,am potrivit supa de sare si piper, si am  mai lasat 10 minute sa fiarba impreuna.  

          Cand se stinge focul se adauga patrunjel verde tocat. Eu de data aceasta am pus patrunjelul in farfurie, in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taitei de casa." nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde