Un desert destul de racoros si cremos ce se poate consuma langa o ceasca de cafea dimineata !!
O zi buna bucatarasi !!
Blat
Se bat ouale cu zaharul pana ce acesta isi dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente.Odata incorporata faina adaugam laptele preferabil caldut si continuom sa amestecam .
Pe final adaugam praful de copt il incorporam si pe acesta in compozitie.
Ungem cu unt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm se aseaza compozitia se da la cuptor preincalzit 40 -45 minute, se face testul cu scobitoarea si se lasa in propia tava pana a 2 zi deoarece se taie mai bine cand este facut cu o zi inainte.
Crema
Intr-o cratita care nu se lipeste adaugam faina, zaharul, vanilia si putin lapte amestecam bine si turnam lapte pana ce aceasta s-a incorporat bine si nu a facut cocoloase si continuom asa pana turnam tot laptele.
Dam pe foc mic si cu telu amestecam mereu ca sa nu faca cocoloase si trebuie sa continuom asa pana ce aceasta incepe sa fiarba si desigur nu trebuie sa fiarba decat sa dam un singur clocot.
O dam de pe foc si adaugam margarina cubulete si amestecam bine.
O dam la rece !
Blatul de taie in doua in interiorul acestuia se pune crema rece se pune blatul deasupra. De preferat sa fie lasat cateva ore la rece inainte sa fie taiat !!.
Se pudreaza si se poate consuma ..