Parma este renumit pentru produsele alimentare sale si traditie bogata gastronomice: Parmigiano Reggiano branza (de asemenea produsa in Reggio Emilia), Prosciutto di Parma (sunca de Parma).
Parma sustine de mai multe feluri de mancare paste umplute ca "tortelli d'erbetta" si "anolini in bulion".
Stiati ca ? : un locuitor din Parma se numeste un Parmigiani.
Am folosit masina de paine : program aluat.
Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea.
După 1 oră si 50 minute aluatul este gata.
Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se pune in tava unsa.
Peste aluat se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte) vezi reteta aici
Adăugați mozzarella, puneti jambonul de Parma si presarati mult cascaval ras.
Puneti în cuptorul incins pentru 20-30 minute.
Simplu si bun.....
Pofta Buna!!!!!