Deserturile cu afine sunt delicioase. Cu o nota dulce-acra si extrem de aromate, m-am gandit sa le combin cu o crema pufoasa, de branza, si nu oricum, ci folosind o combinatie potrivita si sanatoasa, recomandata chiar si persoanelor cu diabet sau care sunt la dieta- Green Sugar.
Pentru blat, oul se spumeaza, amestecandu-se cu Green sugar, dulce natural, la fel ca si cum l-am bate cu zahar. Se adauga untul de cocos topit si temperat, dupa care se adauga, alternativ, faina amestecata cu praful de copt si laptele, pana epuizam ingredientele. Blatul se toarna intr-o tava cu diametru de 23 de cm.
Pentru crema, oul se spumeaza cu Green sugar, se adauga sucul de lamaie. Separat, am spumat crema de branza si am adaugat oul batut.
Dupa ce am omogenizat compozitia, am adaugat afinele.
Crema obtinuta se toarna peste blat. Prajitura se coace aproximativ 35-50 minute, la foc mic.