Este de preferat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Cernem faina printr-o sita cu gauri mici.
Amestecam drojdia cu zaharul.
Facem in centrul fainii o adancitura in care punem amestecul de drojdie cu zahar.
Incalzim laptele.
Turnam laptele putin cate putin peste amestecul de drojdie cu zahar si incepem sa amestecam cu mana.
Adaugam apoi treptat untul topit .
Batem bine oul cu sarea si il incorporam in aluat.
Framantam. pana cand obtinem un aluat omogen si elastic care se desprinde usor de pe peretii vasului.
Lasam aluatul la dospit ,la cald,acoperit cu un prosop ,pana cand acesta isi dubleaza volumul(circa 45 min).Ungem suprafata de lucru cu ulei si asezam pe ea aluatul pe care il ungem si pe el cu putin ulei.Impartim aluatul in doua.O parte este pentru baza painii.Cealalta jumatate o impartim in 3 si formam 3 snururi pe care le impletim.Intr-o tava rotunda,cu diametrul de 30 cm,punem hartie de copt apoi asezam aluatul pe fundul tavii intanzandu.l cu ajutorul degetelor.De jur -imprejurul tavii asezam snurul impletit.Ouale fierte si curatate le taiem pe jumatate ,de-a lungul acestora, si le asezam in mijlocul tavii.Batem bine un ou si ungem painea cu el.Presaram cu patrunjel verde tocat marunt.Preincalzim cuptorul.Se aseaza tava in cuptorul incins la 200 grade si se tine 15 min dupa care reducem temperatura la 180 grade si mai tinem circa 30 min. sau pana cand painea prinde o culoare aurie.Se feliaza.Se serveste atat calda cat si rece.