Cand o sa cititi ingredientele veti spune ca nu e nimic deosebit, dar daca o sa incercati reteta si o sa gustati o sa va placa la nebunie. Este o reteta marca Gordon Ramsey care gateste simplu si delicios. Acest preparat poate fi servit pe post de aperitiv sau alaturi de salata la o masa de pranz.
In primul rand trebuie sa curatam cartofii si ceapa (eu am folosit ceapa rosie , dar voi repeta reteta cu ceapa verde pe care o voi pune mai tarziu in tigaie). Cartofii ii feliem subtire iar ceapa o taiem julien.
Intr-o tigaie cu fund gros punem la incins uleiul de masline, adaugam cartofii, ceapa, sare si piper si amestecam bine. Prajim cartofii aproximativ 20 minute, la foc mic, amestecand periodic ca sa nu se prinda de tigaie.
Cand cartofii si ceapa s-au inmuiat scurgem uleiul (daca a ramas ) si oprim focul.
Intr-un castron mai mare batem ouale atat doar cat sa se amestece galbenusul cu albusul si punem cartofii prajiti. Lasam cateva minute .
In acest timp incalzim pe foc o tigaie antiaderenta (sa aiba cam 26 cm diametru). Cand este incinsa punem amestecul de oua si cartofi prajiti avand grija sa acopere toata tigaia si sa aiba o grosime aproximativ egala.
In cateva minute (4-5) tortilla va fi rumenita si se va desprinde de peretii tigaii. Intoarceti cu grija, fara sa o rupeti, si mai prajiti-o si pe cealalata parte cam tot atata.
Asezati tortilla pe o farfurie intinsa si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei; asa e mai buna ; dar se poate consuma si rece .
Eu am presarat deasupra putina boia, dar asta este optional.
Se poate servi cu salate si poate constitui o masa.
1
folositi cartofi fainosi
2
adaugati ce condimente doriti