Friands cu nuci si zmeura

de Bucataras in Retete diabetici, 5 Mai 2015 | 4935 vizualizari

 

Niste briose care au la baza albus de ou si nuca sau migdale macinate, niste minunatii, nu alta, fara zahar!

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 100 gr nuca macinata (sau migdale macinate)
  • 75 gr unt topit si racit
  • 25 gr faina alba
  • 80 gr indulcitor Green Sugar
  • 1 lingura indulcitor Green Sugar pe care il rasnim - pentru a pudra "briosele"
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • zmeura (sau alte fructe de padure)
  • nuci (pentru decor)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friands cu nuci si zmeura:

Intr-un bol batem albusurile pana cand obtinem o spuma usoara (nu este nevoie sa le batem spuma lucioasa). In alt bol amestecam restul ingredientelor (mai putin nucile si zmeura, care sunt pentru decor).

Adaugam albusurile peste restul ingredientelor deja amestecate si le incorporam usor. Impartim compozitia in 6 forme de briose (eu am folosit forme din silicon). Decoram fiecare briosa in parte cu cateva bucati de zmeura si cu cate o bucata de nuca.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 12 minute. Cand s-au racit le pudram cu zaharul rasnit si gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friands cu nuci si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu capsuni