O reteta simpla, dar buna si usor racoritoare datorita aromei de lamaie.Daca nu aveti forme de guguluf se pot folosi formele de briose sau, de ce nu se poate pune intr-o froma de chec.
Pregatim formele de guguluf sau de briose. Eu am folosit forme noi de silicon pe care le-am uns bine cu unt.
Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul . Adaugam iaurtul coaja si zeama de lamaie, uleiul si praful de copt amestecat in prealabil cu praful de copt.
Omogenizam foarte bine si punem in forme cate 1-2 linguri de compozitie.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . Apoi le scoatem din forma si le punem cu gaurica in sus astfel incat sa le putem umple cu crema.
Mascarponele il mixam impreuna cu frisca si eventual zahar daca doriti si cu ajutorul unui pos umplem guguluful.
In mijloc eu am asezat cate o migdale si le-am dat la rece cateva ore.
1
coaceti-le pana trec testul scobitorii, cand iese scobitoarea curata atunci sunt gata