Mini guguluf cu crema mascarpone

de anca_rm in Prajituri, 5 Mai 2015 | 4825 vizualizari

 

O reteta simpla, dar buna si usor racoritoare datorita aromei de lamaie.Daca nu aveti forme de guguluf se pot folosi formele de briose sau, de ce nu se poate pune intr-o froma de chec.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lamaie(coaja si zeama)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 170 g faina
  • 50 ml ulei
  • Pentru crema :
  • -100 ml mascarpone
  • -100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini guguluf cu crema mascarpone:

Pregatim formele de guguluf sau de briose. Eu am folosit forme noi de silicon pe care le-am uns bine cu unt.

Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul . Adaugam iaurtul coaja si zeama de lamaie, uleiul si praful de copt amestecat in prealabil cu praful de copt.

Omogenizam foarte bine si punem in forme cate 1-2 linguri de compozitie.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . Apoi le scoatem din forma si le punem cu gaurica in sus astfel incat sa le putem umple cu  crema.

Mascarponele il mixam impreuna cu frisca si eventual zahar daca doriti si cu ajutorul unui pos umplem guguluful.

In mijloc eu am asezat cate o migdale si le-am dat la rece cateva ore.

 

 

TIPS-URI

1

coaceti-le pana trec testul scobitorii, cand iese scobitoarea curata atunci sunt gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini guguluf cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană