Rulada cu mar

de Gherca Daniela in Dulciuri, 5 Mai 2015 | 3725 vizualizari

 

Un desert rapid si foarte bun in orice parte a zilei!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 mere
  • 4 linguri de zahar sau dupa gust pentru umplura de mere
  • 1 lingurita de zahar vanilat( se poate inlocui cu scortisoara)

Aluat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri de faina
  • un praf de sare
  • Pentru un plus de aroma am pus esenta de rom si vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mar:

Umplutura: Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si le punem pe foc impreuna cu zaharul si vanilia/scortisoara. Lasam pe foc, amestecand din cand cand pana scade tot siropul de la mere. Dam deoparte sa se racoreasca, iar intre timp ne ocupam de aluat:

Sepram ouale, galbenusurile le batem bine cu zaharul pana devine o crema albicioasa. Albusurile le batem bine cu un praf de sare, pana devin o spuma tare, unim cele doua compozitii, mixam, intre timp adaugam romul si vanilia dupa gust si la final punem faina amestecata cu bicarbonatul, mixam pana incorporam bine totul.

Intr-o tava, punem hartie de copt, deasupra asezam uniform umplutura de mere, iar peste punem compozitia de aluat, nivelam bine toata suprafata si o bagam la cuptor pentru cca. 30-35 minute pana aluatul este usor rumen.

Cand este gata, o rasturnam pe un prosop umed, scoatem hartia de copt apoi o rulam usor cat timp este inca fierbinte si o lasam sa se raceasca in prosop. 

Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Ideal ar fi o tava mai lata si mai mare pentru ca rulada sa nu fie grosuta.

2

Se poate face cu diverse umpluturi: Branza, fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Micutza Luana 1

06.05.2015, 11:59

ar merge acuma cu o cafeluta

mirela0911 1

06.05.2015, 14:57

E delicioasa!

Gherca Daniela 1

06.05.2015, 15:16

Mersi fetelor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cupola