Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Paste cu sos de rosii si dovlecel
Postat de: deea2686 in FarfalleIntr-o tigaie pui la calit ceapa taiata mic, cu pancetta si putin unt. Cind sunt moi adaugi dovleceii taiati rondele si putina apa si vin si lasi la facut pina scade putin zeama din...Citeste continuarea
Tartă rustică cu mere
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriCernem făina într-un castron. Adăugăm un praf de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe. Frământăm bine până obținem un aluat nisipos. Adăugăm cele 3...Citeste continuarea
Saleuri cu branza de burduf
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezghetat. Branza de burduf se sfarama cat mai marunt. Oul se bate bine. Se intinde foaia de aluat pe blatul de lucru, infainat si se netezeste cu sucitorul. Se unge...Citeste continuarea
Jambon de porc la cuptor
Postat de: MotanLaOale in PorcBucata de jambon se spala si se cresteaza soriciul in 5-6 locuri Se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe 20-25 minute. Se ia spuma formata. Se pune uleiul intr-o tava...Citeste continuarea
Gogoşele rapide
Postat de: deea2686 in DulciuriSe bat ouale cu zaharul. Se adaugă laptele, zahărul vanilat, făina, praful de copt şi esenta de lamiie. Într-un vas adânc se pune uleiul la încins şi, cu linguriţa, se...Citeste continuarea
Piept de pui umplut a la Gaby
Postat de: MotanLaOale in PuiPieptul de pui se curata, se spala bine si se usuca intr-un servet. Costita se taie bastonase si se caleste 5 minute intr-o tigaie. Se scoate pe servetel absorbant. Cascavalul se radepe...Citeste continuarea
Spanac scazut cu carnaciori de bere
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCarnaciorii de bere se incresteaza in patru la ambele capete si se prajesc in ulei pana devin crocanti si capetele se deschid ca niste floricele . Scoateti cu ajutorul unei...Citeste continuarea
Chiftelute de pui umplute cu...
Postat de: Toamna07 in Mancaruri cu carneCiupercile le vom frige intr-o tigaie asezonate cu sare si piper. Le scurgem de zeama si le lasam sa se raceasca. Carnea tocata o vom amesteca cu: morcovul si cartoful razuiti si storsi bine,...Citeste continuarea
Piept de curcan marinat - la gratar
Postat de: mihaelar63 in CurcanBucatile de carne se spala si se transeaza in bucati mari cam de 2-3 degete grosime . Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi . Am amestecat ingredientele - mai putin...Citeste continuarea
Paine irlandeza cu cereale
Postat de: RuxyRux in DulciuriAm macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine. Am udat mainile cu putina apa,...Citeste continuarea
Prajiturele cu menta si mascarpone
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriBlatul: Topim untul cu ciocolata. Lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si...Citeste continuarea
Gogosi cu branza
Postat de: Irina in DulciuriPrea multe nu am de explicat, decat ca am amestecat ingredientele, adaugandu-le intr-un castron. :) Am luat cu lingura din aluatul format si am pus in uleiul incins gogoselele formate....Citeste continuarea
Tarta cu branzica pufoasa
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAm inceput desigur cu aluatul pentru blatul de tarta: Am razuit untul rece direct in vasul de framantat. Am adaugat restul ingredientelor, faina cernuta neaparat, branzica cremoasa, oul si...Citeste continuarea
Placinta cu branza, verdeata si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriPunem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand...Citeste continuarea
Pască cu brânză sărată
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Se face o maia din putina apă călduță, făină și drojdia. Se lasă să crească putin dupa care se toarnă peste făina amestecată cu sarea. Se frământă un aluat...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriSe amesteca faina ,cacaua si sarea intr- un bol. Separat se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Se adauga galbenusul si laptele , apoi ingredientele uscate si se...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se intaresc...Citeste continuarea
Salata de legume cu piept de pui si...
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateCartofii se fierb in coaja. Morcovii se curata si se fierb. Pieptul de pui se fierbe in apa cu un praf de sare. Gogosarii si castravetii se clatesc, se taie marunt si se pun la scurs...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si crema de gris...
Postat de: aliliana in DulciuriIntr-un bol se amesteca uleiul cu faina si un praf de sare, se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se amesteca pentru inceput cu un tel, cand aluatul s-a ingrosat,...Citeste continuarea
Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriAm separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când...Citeste continuarea
Tort de clatite cu sos caramel
Postat de: ralu_ca in TorturiClatitele le-am preparat dupa reteta clasica. Intr-un ibric am pus 50 ml frisca lichida si caramelele, pe care le-am lasat la foc mic pana ce acestea se topesc. Lasam sa se raceasca putin....Citeste continuarea
Cornuri cu rahat
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe prepara maiaua din putin lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar, 1 lg de faina si drojdia. Se lasa sa dospeasca timp de 10-15 minute. Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu...Citeste continuarea
Ficăței de pui în sos de lapte
Postat de: CulinaryRainbow in FicatAm pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de bezea si nuca
Postat de: margo in PrajituriAlbusurile se pun intr-un bol curat si se mixeaza pana se tin de paletele mixerului. Se adauga zaharul si zeama de lamaie putin cate putin si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si...Citeste continuarea
Chiftelute cu piure de mazare
Postat de: papabundetot in VitaPentru piure: Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am...Citeste continuarea
Fursecuri moi cu ciocolata
Postat de: papabundetot in DulciuriAm mixat bine untul moale la temperatura camerei cu zaharul, apoi am adaugat pe rand ouale, amestecand dupa fiecare foarte bine, am adaugat apoi zeama de la mineola, lichiorul (in tot acest timp...Citeste continuarea
Prajitura cu fructe de padure si...
Postat de: papabundetot in DulciuriBlatul: Partea simpla a acestei prajituri incepe cu blatul, care e in cazul meu cam de fiecare data la fel. Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile cu vanilia si zaharul le-am batut...Citeste continuarea
Biscuiti Espresso cu cafea si...
Postat de: Bianca20 in DulciuriFaina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul in jur de 5 minute. Se adauga oul, cafeaua si coaja de portocala. Mixul de unt se adauga...Citeste continuarea
Ciolan cu crusta de miere si mustar
Postat de: papabundetot in PorcAm pus ciolanele cu tot cu ambalaj intr-o oala cu apa fierbinte,pentru ca sosul din interior sa se incalzeasca si sa nu ramana nimic in ambalaj :). Cartofii i-am taiat bucati mari si i-am pus...Citeste continuarea
Chec cu banane caramelizate si...
Postat de: papabundetot in DulciuriPrima data am taiat bananele cubulete mici si impreuna cu stafidele, 3 linguri zahar, cardamonul verde si nucsoara, le-am pus intr-o tigaie la foc mic pentru a le carameliza putin. Dupa ce au fost...Citeste continuarea
Placinta ruseasca
Postat de: ralu_ca in PrajituriAm pus stafidele la inmuiat in whiskey. Intr-un castron am amestecat grisul cu 4 linguri smantana si iaurtul, apoi l-am lasat asa pentru jumatate de ora. Branza am amestecat-o foarte bine cu 1...Citeste continuarea
Sendvis Delaco castigator,''EL si EA''
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriCu atatea bunatati de la Delaco nici nu se putea sa nu iasa sendvisuri aratoase si gustoase, doar ca al meu a fost mai trendy-flendy si a iesit castigator. Totul e atat de simplu cand ai la...Citeste continuarea
Negresa pufoasa
Postat de: momo121 in PrajituriIntr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaoa, untul pana da in clocot apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand....Citeste continuarea
Tocanita de iepure
Postat de: cris2711 in IepureIntai am taiat ceapa marunt. Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete. Intr-o oala de 5 l am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit. Apoi...Citeste continuarea
Desert prajitura Tosca
Postat de: Criss in PrajituriBlat : Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si tare. Intr-un bol se amesteca ingredientele...Citeste continuarea
Tort aniversar etajat cu ciocolata...
Postat de: monik80 in DulciuriBlat: Separam ouale si albusele le batem bine cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,si esenta de rom si le turnam incet peste albusuri, apoi se bune faina amestecata cu cacaoa si...Citeste continuarea
Nuci umplute
Postat de: andreea91 in DulciuriCojile : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit pt 30...Citeste continuarea
Faguri cu nuca
Postat de: andreea91 in DulciuriUmplutura pentru cojile de faguri: Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit adaug praful de...Citeste continuarea
Chec marmorat cu cacao
Postat de: andreea91 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare . Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana...Citeste continuarea
Desert tort Milka
Postat de: Alepaty in TorturiBlat bezea : Se bat albusurile spuma, pana se obtine o bezea tare, apoi treptat se adauga si zaharul. Dupa incorporarea zaharului se adauga otetul si nuca de cocos, amestecand usor. Se...Citeste continuarea
Prajitura fina cu nuca si smantana
Postat de: VanessaAli in PrajituriIntr-un castronel punem untul pe care il frecam cu zaharul de la blat, dupa care adaugam oul, mierea, zaharul si bicarbonatul. Amestecam, apoi punem vasul la bain-marie pana se topeste zaharul si...Citeste continuarea
Chiftele din naut
Postat de: timea in Mancaruri de legumeSe fac foarte usor, mai intai nautul fiert strecurat si spalat se pasează (în robot / blender) apoi intr-un bol amstecam nautul cu legumele tocate marunte, porumbul, condimentele, ouale si...Citeste continuarea
Pizza casei
Postat de: Adele in PizzaSe pregateste aluatul, intr-un pahar se dizolva in apa calda drojdia si mierea, intr-un vas incapator se pune faina cu sarea, se amesteca bine, dupa care treptat se adauga apa, se invarte cu ...Citeste continuarea
Fudulii de curcan
Postat de: dantes in CurcanCuratam fuduliile de pielita si le lasam 10 minute in apa rece cu putina sare si otet apoi le scurgem si le stergem cu un prosop de hartie absorbanta. Intr-o tigaie punem la topit untul si cei...Citeste continuarea
Pancakes cu crema de vanilie si...
Postat de: raluca95 in DulciuriIntr-un castron amestecam bine ouale, zaharul, sarea, uleiul si esenta de lamaie adaugand alternat faina (pe care am amestecat-o cu praful de copt intr-un bol) si lapte, avand grija sa nu...Citeste continuarea
Omleta la cuptor cu cartofi
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare cat sa intre furculita, ii curatam si ii taiem felii. Pulpa de pui o condimentam si o prajim pe ambele parti. Se unge o tava cu unt adaugam...Citeste continuarea
Paine umpluta cu oua fierte si...
Postat de: simona72 in PiineAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit 15 minute. Am intins aluatul cu...Citeste continuarea
Mancarica de ciuperci sub capac de...
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeTaiem gusa felii si o prajim putin, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam leurda lasam sa se caleasca 1 minut, adaugam 1 cana apa si pasta de tomate. Amestecam...Citeste continuarea
Pate de casa
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriSpalam bine ficateii si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa 2 minute dupa ce ceapa s-a inmuiat adaugam...Citeste continuarea
Salata cu de toate
Postat de: alexandranistor in SalateSe taie toate legumele si se pun intr-un castron. Se amesteca cu sare si ulei dupa gust. Mozarella (sau ce branza/cascaval doriti), dar si carnea se adauga la sfarsit. Separat, intr-un...Citeste continuarea