A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paste cu sos de rosii si dovlecel

Postat de: deea2686 in Farfalle

Intr-o tigaie pui la calit ceapa taiata mic, cu pancetta si putin unt. Cind sunt moi adaugi dovleceii taiati rondele si putina apa si vin si lasi la facut pina scade putin  zeama din...Citeste continuarea

Tartă rustică cu mere

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Cernem făina într-un castron. Adăugăm un praf de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe. Frământăm bine până obținem un aluat nisipos. Adăugăm cele 3...Citeste continuarea

Saleuri cu branza de burduf

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa la dezghetat. Branza de burduf se sfarama cat mai marunt. Oul se bate bine. Se intinde foaia de aluat pe blatul de lucru, infainat si se netezeste cu sucitorul. Se unge...Citeste continuarea

Jambon de porc la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Porc

Bucata de jambon se spala si se cresteaza soriciul in 5-6 locuri Se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe 20-25 minute. Se ia spuma formata. Se pune uleiul intr-o tava...Citeste continuarea

Gogoşele rapide

Postat de: deea2686 in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul. Se adaugă laptele, zahărul vanilat, făina, praful de copt şi esenta de lamiie. Într-un vas adânc se pune uleiul la încins şi, cu linguriţa, se...Citeste continuarea

Piept de pui umplut a la Gaby

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pieptul de pui se curata, se spala bine si se usuca intr-un servet. Costita se taie bastonase si se caleste 5 minute intr-o tigaie. Se scoate pe servetel absorbant. Cascavalul se radepe...Citeste continuarea

Spanac scazut cu carnaciori de bere

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Carnaciorii de bere se incresteaza in patru la ambele capete si se prajesc in ulei pana devin crocanti si capetele se deschid ca niste floricele . Scoateti  cu ajutorul unei...Citeste continuarea

Chiftelute de pui umplute cu...

Postat de: Toamna07 in Mancaruri cu carne

Ciupercile le vom frige intr-o tigaie asezonate cu sare si piper. Le scurgem de zeama si le lasam sa se raceasca. Carnea tocata o vom amesteca cu: morcovul si cartoful razuiti si storsi bine,...Citeste continuarea

Piept de curcan marinat - la gratar

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Bucatile de  carne se spala si se transeaza in bucati mari  cam de 2-3 degete grosime . Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi . Am amestecat ingredientele - mai putin...Citeste continuarea

Paine irlandeza cu cereale

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Am macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine. Am udat mainile cu putina apa,...Citeste continuarea

Prajiturele cu menta si mascarpone

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Blatul: Topim untul cu ciocolata. Lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea, adaugam zaharul  si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si...Citeste continuarea

Gogosi cu branza

Postat de: Irina in Dulciuri

 Prea multe nu am de explicat, decat ca am amestecat ingredientele, adaugandu-le intr-un castron. :) Am luat cu lingura din aluatul format si am pus in uleiul incins gogoselele formate....Citeste continuarea

Tarta cu branzica pufoasa

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Am inceput desigur cu aluatul pentru blatul de tarta: Am razuit untul rece direct in vasul de framantat. Am adaugat restul ingredientelor, faina cernuta neaparat, branzica cremoasa, oul si...Citeste continuarea

Placinta cu branza, verdeata si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand...Citeste continuarea

Pască cu brânză sărată

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Se face o maia din putina apă călduță,  făină și drojdia. Se lasă să crească putin dupa care se toarnă peste făina amestecată cu sarea. Se frământă un aluat...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Se amesteca faina ,cacaua si sarea intr- un bol. Separat se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Se adauga galbenusul si laptele , apoi ingredientele uscate si  se...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se intaresc...Citeste continuarea

Salata de legume cu piept de pui si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Cartofii se fierb in coaja. Morcovii se curata si se fierb. Pieptul de pui se fierbe in apa cu un praf de sare. Gogosarii si castravetii se clatesc, se taie marunt si se pun la scurs...Citeste continuarea

Prajitura cu foi si crema de gris...

Postat de: aliliana in Dulciuri

Intr-un bol se amesteca uleiul cu faina si un praf de sare, se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se amesteca pentru inceput cu un tel, cand aluatul s-a ingrosat,...Citeste continuarea

Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

   Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când...Citeste continuarea

Tort de clatite cu sos caramel

Postat de: ralu_ca in Torturi

Clatitele le-am preparat dupa reteta clasica. Intr-un ibric am pus 50 ml frisca lichida si caramelele, pe care le-am lasat la foc mic pana ce acestea se topesc. Lasam sa se raceasca putin....Citeste continuarea

Cornuri cu rahat

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se prepara maiaua din putin lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar, 1 lg de faina si drojdia. Se lasa sa dospeasca timp de 10-15 minute. Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu...Citeste continuarea

Ficăței de pui în sos de lapte

Postat de: CulinaryRainbow in Ficat

Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un...Citeste continuarea

Prajitura cu foi de bezea si nuca

Postat de: margo in Prajituri

Albusurile se pun intr-un bol curat si se mixeaza pana se tin de paletele mixerului. Se adauga zaharul si zeama de lamaie putin cate putin si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si...Citeste continuarea

Chiftelute cu piure de mazare

Postat de: papabundetot in Vita

Pentru piure: Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am...Citeste continuarea

Fursecuri moi cu ciocolata

Postat de: papabundetot in Dulciuri

Am mixat bine untul moale la temperatura camerei cu zaharul, apoi am adaugat pe rand ouale, amestecand dupa fiecare foarte bine, am adaugat apoi zeama de la mineola, lichiorul (in tot acest timp...Citeste continuarea

Prajitura cu fructe de padure si...

Postat de: papabundetot in Dulciuri

Blatul: Partea simpla a acestei prajituri incepe cu blatul, care e in cazul meu cam de fiecare data la fel. Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile cu vanilia si zaharul le-am batut...Citeste continuarea

Biscuiti Espresso cu cafea si...

Postat de: Bianca20 in Dulciuri

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul in jur de 5 minute. Se adauga oul, cafeaua si coaja de portocala. Mixul de unt se adauga...Citeste continuarea

Ciolan cu crusta de miere si mustar

Postat de: papabundetot in Porc

Am pus ciolanele cu tot cu ambalaj intr-o oala cu apa fierbinte,pentru ca sosul din interior sa se incalzeasca si sa nu ramana nimic in ambalaj :). Cartofii i-am taiat bucati mari si i-am pus...Citeste continuarea

Chec cu banane caramelizate si...

Postat de: papabundetot in Dulciuri

Prima data am taiat bananele cubulete mici si impreuna cu stafidele, 3 linguri zahar, cardamonul verde si nucsoara, le-am pus intr-o tigaie la foc mic pentru a le carameliza putin. Dupa ce au fost...Citeste continuarea

Placinta ruseasca

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Am pus stafidele la inmuiat in whiskey. Intr-un castron am amestecat grisul cu 4 linguri smantana si iaurtul, apoi l-am lasat asa pentru jumatate de ora. Branza am amestecat-o foarte bine cu 1...Citeste continuarea

Sendvis Delaco castigator,''EL si EA''

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Cu atatea bunatati de la Delaco nici nu se putea sa nu iasa sendvisuri aratoase si gustoase, doar ca al meu a fost mai trendy-flendy si a iesit castigator. Totul e atat de simplu cand ai la...Citeste continuarea

Negresa pufoasa

Postat de: momo121 in Prajituri

Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaoa, untul pana da in clocot apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand....Citeste continuarea

Tocanita de iepure

Postat de: cris2711 in Iepure

Intai am taiat ceapa marunt. Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete. Intr-o oala de 5 l  am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit. Apoi...Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de: Criss in Prajituri

Blat : Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si tare. Intr-un bol se amesteca ingredientele...Citeste continuarea

Tort aniversar etajat cu ciocolata...

Postat de: monik80 in Dulciuri

Blat: Separam ouale si albusele le batem bine cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,si esenta de rom si le turnam incet peste albusuri, apoi se bune faina amestecata cu cacaoa si...Citeste continuarea

Nuci umplute

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Cojile : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit pt  30...Citeste continuarea

Faguri cu nuca

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Umplutura pentru cojile de  faguri: Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit adaug praful de...Citeste continuarea

Chec marmorat cu cacao

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de  sare . Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana...Citeste continuarea

Desert tort Milka

Postat de: Alepaty in Torturi

Blat bezea :  Se bat albusurile spuma, pana se obtine o bezea tare, apoi treptat se adauga si zaharul. Dupa incorporarea zaharului se adauga otetul si nuca de cocos, amestecand usor. Se...Citeste continuarea

Prajitura fina cu nuca si smantana

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Intr-un castronel punem untul pe care il frecam cu zaharul de la blat, dupa care adaugam oul, mierea, zaharul si bicarbonatul. Amestecam, apoi punem vasul la bain-marie pana se topeste zaharul si...Citeste continuarea

Chiftele din naut

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Se fac foarte usor, mai intai nautul fiert strecurat si spalat se pasează (în robot / blender) apoi intr-un bol amstecam nautul cu legumele tocate marunte, porumbul, condimentele, ouale si...Citeste continuarea

Pizza casei

Postat de: Adele in Pizza

Se pregateste aluatul, intr-un pahar se dizolva in apa calda drojdia si mierea, intr-un vas incapator se pune faina cu sarea, se amesteca bine, dupa care treptat se adauga apa, se invarte cu ...Citeste continuarea

Fudulii de curcan

Postat de: dantes in Curcan

Curatam fuduliile de pielita si le lasam 10 minute in apa rece cu putina sare si otet apoi le scurgem si le stergem cu un prosop de hartie absorbanta. Intr-o tigaie punem la topit untul si cei...Citeste continuarea

Pancakes cu crema de vanilie si...

Postat de: raluca95 in Dulciuri

Intr-un castron amestecam bine ouale, zaharul, sarea, uleiul si esenta de lamaie adaugand alternat faina (pe care am amestecat-o cu praful de copt intr-un bol)  si lapte, avand grija sa nu...Citeste continuarea

Omleta la cuptor cu cartofi

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare cat sa intre furculita, ii curatam si ii taiem felii. Pulpa de pui o condimentam si o prajim pe ambele parti. Se unge o tava cu unt adaugam...Citeste continuarea

Paine umpluta cu oua fierte si...

Postat de: simona72 in Piine

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit 15 minute.  Am intins aluatul cu...Citeste continuarea

Mancarica de ciuperci sub capac de...

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Taiem gusa felii si o prajim putin, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam leurda lasam sa se caleasca 1 minut, adaugam 1 cana apa si pasta de tomate. Amestecam...Citeste continuarea

Pate de casa

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Spalam bine ficateii si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa 2 minute dupa ce ceapa s-a inmuiat adaugam...Citeste continuarea

Salata cu de toate

Postat de: alexandranistor in Salate

Se taie toate legumele si se pun intr-un castron. Se amesteca cu sare si ulei dupa gust. Mozarella (sau ce branza/cascaval doriti), dar si carnea se adauga la sfarsit. Separat, intr-un...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]