Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

de AlexTeacher in Rata, 13 Mai 2015 | 6123 vizualizari

 

O nebunie de arome, o salata satioasa, cu carne frageda si sos racoritor! Cand ma gandesc la o salata de fitze, ei bine, pregatesc asa ceva. Cine a spus ca nu poate fi dat gata cu o salata, va spun ca s-a inselat amarnic.Contrar varietatii de ingrediente, este o salata simpla, a carei fundatie o reprezinta echilibrul. Papilele gustative vor zbengui efectiv si in scurt timp te vei trezi dependent de aceasta minunatie. 

 

INGREDIENTE

    • Piept de rata – 1 buc
    • Kumquat – 3 buc
    • Coacaze rosii – 1 ciorchine mic
    • Vin roze calitativ – 30 ml
    • Vin alb dulce – 1 litru
    • Zahar brun – 1 lingura
    • Ienibahar boabe – 1 lingurita
    • Cuisoare – 6-7 buc
    • Pere Williams – 2 buc
    • Mango copt – 1 buc
    • Otet cu miere si ghimbir – 2 linguri
    • Crema de otet balsamic – 1 lingura
    • Mustar Dijon – 1 lingurita
    • Stafide – 30 g
    • Prosecco – 30 ml
    • Miere – 1 + 1/2 lingurita
    • Ulei de masline – 2 linguri
    • Ulei de samburi de struguri – dupa gust
    • Zeama de lime – dupa gust
    • Salata Baby Batavia – dupa gust
    • Andiva – 1/2 buc
    • Seminte de dovleac – 1 lingura
    • Piper alb cu lamaie – dupa gust
    • Sare – dupa gust
    • Cimbru uscat – dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para:

  •   Faceti romburi pe partea cu grasime a pieptului de rata (taiati din grasime daca este prea multa);

  • Asezonati-o pe ambele parti cu piper alb cu lamai, sare si cimbru uscat;

  • Puneti pieptul de rata pe partea cu grasime intr-o tigaie neincinsa, la foc potrivit - lasati grasimea sa se topeasca usor - rata se va praji in propria-i grasime;

  • In momentul in care grasimea a devenit aurie, intoarceti pieptul de rata si dati-i o culoare si pe partea cealalta;

  • Stingeti cu vin roze si introduceti in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maximum 10 min;

  • Scoateti-o si lasati-o la odihnit cca 10-15 min;

  • Decojiti perele, scobiti-le semintele si fierbeti-le in vinul alb dulce, cu zahar brun, boabe de ienibahar si cuisoare;

  • Odata ce s-au inmuiat perele, iar vinul s-a redus, scoateti-le si lasati-le la racit;

  • Odata reci, blendati-le cu ajutorul lui Breville Hand Blender, adaugand treptat uleiul de masline, Prosecco, miere, otet cu miere si ghimbir, mustar dijon si crema de otet balsamic – blendati pana obtineti o compozitie omogena – de indata ce-ati realizat acest lucru, adaugati si stafidele si amestecati cu o lingura;

  • Taiati andiva rondele;

  • Taiati mango cuburi mici (Brunoise);

  • Taiati kumquat-ul carpaccio (felii foarte subtiri, transparente, eliminand si samburii totodata);

  • Amestecati rondelele de andiva cu salata Baby Batavia si cuburile de mango, adaugand ulei de samburi de struguri si lime dupa gust;

  • Adaugati si semintele de dovleac si amestecati bine;

  • Taiati pieptul de rata felii si serviti-l langa salata;

  • Adaugati vinaigrette de para atat pe rata cat si pe salata;

 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de raţă cu piersici