Ador mancarica asta!
Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in coaja.
Peste canea tocata se adauga: o ceapa taiata marunt, doua linguri bulion, o lingurita de boia de ardei dulce, o jumatate de lingurita de cimbru uscat si sare, dupa gust. Toate aceste ingrediente se amesteca, dupa care se calesc in tigaie cu 5-6 linguri de ulei de masline. Dupa aceea, se lasa la racit si se adauga doua oua si se amesteca.
Cartofii fierti se curata de coaja si se taie rondele.
Castraveciorii se taie rondele.
Separat, intr-un bol se amesteca doua oua cu doua linguri de bulion.
Se unge o tava cu ulei si se asambleaza totul astfel: un rand de rondele de cartofi + un rand de carne + un rand de castraveciori + se stropeste cu jumatate din bulionul amestecat cu oua + un rand de cartofi dati pe razatoarea mare + un rand de carne + un rand de castraveciori + un rand de cartofi rondele + se stropeste cu cealalta jumatate de bulion amestecat cu oua.
Se baga tava la cuptor pana cand se rumenesc frumos cartofii. Pe deasupra se presara patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
1
Cand se aseaza catofii in tava, se presara putina sare peste ei.
2
La inceput se poate pune o folie de aluminiu peste tava pana cand se face musacaua pe jumatate, apoi se ia folia pentru a o lasa sa se rumeneasca frumos.