Ciorba de salata cu slanina afumata

de reisnaor_2006 in Supe/Ciorbe, 14 Mai 2015 | 13187 vizualizari

 

S-a facut salata in gradina si am trecut la treaba. Noua ne place mult, sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani de salata verde
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 kg de lapte
  • 5 catei de usturoi
  • 3 oua
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata cu slanina afumata:

            Salata se spala frunza cu frunza. Slanina se taie felii subtiri si se cresteaza si se pune in oala si se caleste la foc mic pana lasa untura si se rumeneste. Se adauga si usturoiul pisat. Mai lasati un minut pe foc si adaugati salata  (eu am rupt-o cu mana).

            Se lasa sa scada bine apa pe care o lasa salata si se adauga laptele. Galbenusurile de la oua le amestecam cu sare si piper si le punem peste salata.Lasam sa fiarba 10 minute si stingem focul. Pofta buna!

           

TIPS-URI

1

cand servim ciorba de salata putem adauga in farfurie otet dupa gust.

2

ouale le putem bate si le prajim in tigaie, cand omleta s-a racit putin o taiem feliute si o punem in ciorba de salata.

3

putem face ciorba si cu bacon afumat, cu ce ne dorim.

4

slanina ii da un gust deosebit.

5

putem adauga si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata cu slanina afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare