Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2015 | 6977 vizualizari

 

Ne-au placut tare mult biscuitii preparati anterior si am refacut reteta imbunatatindu-i de data aceasta cu sunca presata.
Nu de alta, dar sunca presata statea stinghera in frigider si nu o baga nimeni in seama. :)))
Au iesit tare buni, au rontait baietii toata ziua la ei!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 tavi:
  • 3 oua
  • 200 gr unt(65%)
  • 250 gr cascaval Delaco
  • 200 gr sunca presata
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 praf piper
  • 1 lingurita chimen
  • 1 varf cutit sare
Portii: 56
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval:

Spargem ouale intr-un vas si adaugam peste ele, condimentele, sarea si untul moale.

Mixam totul bine, pana se omogenizeaza cat de cat, apoi adaugam cascavalul ras si sunca presata, de asemeni rasa.

Incepem sa incorporam faina, amestecand la inceput cu o spatula, apoi cu mana si framantam un aluat putin moale si usor lipicios.

Eu l-am lasat mai lipicios pentru ca nu am vrut sa pun faina multa sa iasa biscuitii tari si fainosi.

Lucram aluatul cu mainile infainate si de asemeni cu masa infainata.

Punem aluatul intr-o punga de plastic si il dam la frigider cel putin o ora pana se intareste untul.

Apoi infainam masa si intindem aluatul in foi de 3-4 mm grosime si decupam biscuiti cu o forma, de care avem.

Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc frumos si incepe sa se topesca usor cascavalul, formand o crusta pe margini.

Sunt foarte buni, mai ales alaturi de o cana cu iaurt, sau de ce  nu cu bere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane