Foile:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet.
Se adauga nuca si amidonul si se amesteca usor cpe verticala cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.
Se imparte compozitia in doua.Se pune jumatate in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si se niveleaza bine.
Se da la cuptorul preincalzit la 150 grade tinandu-se usa aragazului permanent intredeschisa. Se coace 45 minute ( este compozitie de bezea si trebuie sa se usuce. Dupa ce s-a rumenit si este crocanta, se scoate si se lasa se se raceasca apoi se indeparteaza hartia de copt.
Se coace la fel si cealalta jumatate de compozitie.
Crema:
400 ml lapte se amesteca cu zaharul si se pune pe foc, restul de lapte se amesteca bine cu amidonul.
Cand fierbe laptele, se adauga amidonul si se amesteca in continuu pana se ingroasa compozitia. Apoi se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si fiola de esenta de vanilie si se lasa la racit.
Dupa ce crema s-a racit, se adauga untul moale ( frecat in prealabil) si se mixeaza pana se incorporeza bine si se obtine o crerma untoasa.
Jeleul de visine:
Visinele, 200 ml apa si zaharul se pun pe foc. Restul de 50 ml apa se amesteca cu amidonul si se adauga peste compozitia de pe foc cand aceasta fierbe.Se lasa pe foc pana se ingroasa. Compozitia se paseaza pana se obtine o pasta.
Gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece.
Dupa ce s-a racit putin jeleul, se dizolva gelatina in compozitie.
Pe prima foaie se pune jumatate din crema de lapte apoi se introduce in frigider 30 minute.
Se toarna jeleul de visine caldut deasupra cremei si dupa ce s-a racit bine de tot se pune cealalata jumatate de crema, apoi a doua foaie de bezea.
Se da prajitura la rece pentru o ora.
Glazura:
Frisca si ciocolata alba rupta bucatele mici se pun pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna glazura peste prajitura.
Se topeste si ciocolata cu lapte si se trazeaza liniute in zig-zag peste glazura alba( am folosit o seringa medicala)
POFTA BUNA!
1
Preferata de familie pentru gustul deosebit dulce-acrisor.