A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tocana de ied cu cartofi noi,...

Postat de: simona72 in Oaie

Carnea, se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime. Ceapa si usturoiul se spala, se...Citeste continuarea

Mamaliga dulce cu cirese si Green...

Postat de: dantes in Retete diabetici

Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se da focul la mic si adaugam malaiul in timp ce amestecam continuu ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase.       Atunci...Citeste continuarea

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Postat de: simona72 in Supe

Se curata ceapa, se taie pestisor si se caleste in ulei de masline. Usturoiul, se curaat, se taie felii subtiri si se caleste impreuna cu ceapa, pana se inmoaie. Se adauga ardeiul copt taiat in...Citeste continuarea

Oţet de trandafiri

Postat de: ela2015 in Pt salate

Petalele de trandafir se scutură bine de impurităţi si gâzuţe. Se rupe partea alba a petalelor doar dacă acestea au gust amar (gustaţi fără grijă) şi dacă vă plac le folosiţi...Citeste continuarea

Mancare de pui cu naut la tigaie

Postat de: Valclaudia in Pui

Ceapa si telina se cutata si se spala sub jet de apa rece. Pulpele de pui se urata de piele, se spala, apoi se transeaza, asa incat sa obtinem 4 bucati de carne. Punem in tigaia antiaderenta...Citeste continuarea

Legume la tigaie

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legume

Curatam si spalam legumele. Punem 2-3 linguri ulei de masline in tigaie, apoi adaugam prazul taiat rondele, telina taiata bucatele si morcovii taiati rondele. Lasam la sotat cateva minute la...Citeste continuarea

Cartofi noi cu muschiulet Montana...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Cartofi noi se pun sa stea in apa calduta o ora. Se curata cu un buretel de spalat vasele (pe care-l folositi doar in acest scop). Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare si cu...Citeste continuarea

Mancare de vara cu dovlecei, rosii...

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Se feliaza dovleceii, se feliaza rosiile, se curata ceapa si usturoiul, se zdrobeste usturoiul, iar ceapa se taie felii.Feliile de dovlecei se prajesc usor  in jur de 1 minut in ulei de...Citeste continuarea

Cotlet de porc fraged la cuptor

Postat de: Catalinaflorea in Mancaruri cu carne

Cotletele de porc se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se asezoneaza cu boia, sare, curry, piper, cateva rosii cherry, felii subtiri de mar si vin alb; se da la cuptorul incins la 200 grade...Citeste continuarea

Dovlecei copti

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Taiem dovleceii in felii mai groase, pe lung. Ii saram dupa gust si ii coacem pe tava, pe ambele parti, atat cat sa se rumeneasca usor. Ii asezam apoi intr-un vas termorezistent, ii stropim...Citeste continuarea

Tocana la tuci din piept de porc

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Portionam pieptul de porc in bucati mai mici si prajim in tuci, cat sa se inabuse bine si sa se rumeneasca putin. Scoatem carnea si punem ceapa taiata solzisori,morcovul taiat cubulete...Citeste continuarea

Salata cu macrou afumat

Postat de: licurici_lra in Salate

Am pus ouale la fiert, am taiat ceapa fideluta si am curatat pestele de oase si piele, apoi l-am taiat in bucati mai mici. Porumbul l-am scurs bine si l-am stropit cu zeama de...Citeste continuarea

Insalata di zucchine alla menta

Postat de: Luana in Salate

Zucchinele se curate de coaja si se taie feli subtiri. Se presareaza cu sare si se lasa circ 10 minute. Se pun la prajit pe gratar. Dupa ce s-au racit se adauga uleiul , sare piper, zeama...Citeste continuarea

Iaurt cu fructe

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Fructele se taie cubulete. Intr-un pahar, farfuriuta se aseaza stratul de piersici, iaurt, pepene galben, iaurt, mango si ultimul strat de iaurt. Deasupra se orneaza cu mango, smochina taiata...Citeste continuarea

Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Iepure

Spalam bine carnea, o asezam intr-un vas, adaugam condimentele, usturoiul verde tocat, vinul si introducem la cuptor. Lasam pana se rumeneste. Amestecam pasta de rosii cu apa si grauntii de...Citeste continuarea

Prajitura cu frisca si ricotta fara...

Postat de: raluca95 in Dulciuri

Mai intai ne ocupam de forma de copt, care trebuie sa fie cu peretii detasabili pe care ii tapetam bine cu folie alimentara (eu am folosit o farfurie pe care am pus doar "peretii" de la...Citeste continuarea

Pulpe la cuptor cu lamaie si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Pui

Amestecam  condimentele cu zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt. Spalam pulpele de pui, le asezam intr-un vas si turnam peste ele amestecul de condimente. Eu nu am adaugat ulei pentru...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu cirnaciori, ou...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri cu carne

Curatim cartofii de coaja, ii taiem cubulete. Intr-un vas punem putin ulei, cartofii cubulete, carnaciorii taiati rondele, sare, piper, boia si introducem in cuptor. Cand s-au rumenit cartofii...Citeste continuarea

Savarine cu aluat dospit

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,...Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Trandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si  ii scurgem bine de apa. Adaugam 1 lingura sare de lamaie,1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert.Acoperim si...Citeste continuarea

Pate din ficat de pui preparat la...

Postat de: merisor67 in Slow Cooker

Spalam si curatam bine ficatul de pui, apoi il scufundam in lapte si il lasam asa aproximativ 30 de minute. Ungem vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital cu ulei si unt, apoi asezam in el,...Citeste continuarea

Biscuiti cu portocale-reteta video

Postat de: Oana in Dulciuri

Incingeti cuptorul la 200 grade, cu ventilatie ar fi ideal Amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara si un praf de sare...Citeste continuarea

Reteta delicioasa si economica de...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Preparare Reteta delicioasa si economica de chiftelute de legume Dovleceii, morcovii si cartofii se dau pe razatoare, se sareaza, se lasa putin apoi se storc de zeama. Peste legumele stoarse...Citeste continuarea

Clafoutis cu capsune

Postat de: Dya in Dulciuri

Mixam ouale impreuna cu cele 8  linguri cu zahar, adaugand apoi, rand pe rand, faina, laptele, esentele si coaja de portocala. Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam uniform...Citeste continuarea

Gauffre- reteta video

Postat de: Oana in Dulciuri

amestecati intr-un bol mare faina, zaharul, praful de copt si sarea adaugati untul topit, apoi ouale batute, vanilia si laptele amestecati...Citeste continuarea

Brownies cu cirese si sos de ciocolata

Postat de: daniastefania in Prajituri

Primata data topim untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasam la racit. Ciresele se spala bine, se scot samburii si se fierb 10 minute cu 3 linguri de zahar, apoi se lasa la racit. Ouale se...Citeste continuarea

Panna Cotta cu Green Sugar

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita adaugam frisca,laptele si punem pe foc mic pana ajunge in punctul de fierbere,adaugam zaharul si esenta,amestecam si mai lasam sa fiarba cca 1 min. Oprim focul si dam deoparte sa...Citeste continuarea

Semifreddo de capsuni

Postat de: daniastefania in Dulciuri

Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Capsunile se spala bine, se blenduiesc si se dau prin strecuratoare, pentru a scapa de seminte. Siropul obtinut se amesteca cu 100 gr zahar si se...Citeste continuarea

Braduti din biscuiti si ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mai intai maruntim  biscutii si nucile. Eu i-am dat  prin masina de macinat nuci. Punem pe  foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si lasam pana se topeste ciocolata. Punem...Citeste continuarea

Petale de liliac cristalizate

Postat de: sufletista in Dulciuri

Albusul se bate cu cateva picaturi de apa pana incepe sa faca bule deasupra. Cu ajutorul unei pensule ungem uniform si subtire fiecare petala,presaram zahar deasupra si le asezam pe o hartie de...Citeste continuarea

Sirop de liliac

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Florile le spalam si le scurgem bine de apa(eu le-am pus intr-un prosop) Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa fiarba pana devine un sirop mai grosut,adaugam florile,zeama de...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Pastrav

Pastravul se eviscereaza si se spala foarte bine. Se presara cu sare, piper si se lasa asa 20 de minute. Fiecare bucata de pastrav se cresteaza si se impaneaza cu jumatati de felii de lamaie,...Citeste continuarea

Pita cu leurda la tigaie

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol adaugam faina cernuta, sarea, zaharul si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, iaurtul, uleiu si incepem sa framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea

Salata de sparanghel cu oua

Postat de: Corina33 in Salate

Se pun la fiert ouale in apa cu sare, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se curata de coaja. Se curata si se taie sparanghelul in bucati de 2-3 cm, se fierbe 3-5 minute, apoi se scoate in...Citeste continuarea

Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi

Postat de: rocsi_1612 in Pizza

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si...Citeste continuarea

Salată chinezească

Postat de: ela2015 in Salate

Curatam ceapa, o taiem rondele si o calim cateva minute la foc mic.  Pregatim si celelalte legume: tocam varza rosie, cea chinezeasca, morcovul il taiem betigase (sau il radem), ceapa...Citeste continuarea

Salata mimosa

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata se curata de coaja cat sunt inca calzi, iar cand se raceasc se taie cat mai marunt sau varianta originala era sa ii dati pe razatoare....Citeste continuarea

Spaghete cu branzeturi

Postat de: licurici_lra in Spaghete

Punem spaghete la fiert 6 min in apa clocotita. Intre timp, tocam usturoiul si ceapa marunt, iar branzeturile le dam pe razatoare sau le taiem in bucati mai mici, pentru a se topi mai usor....Citeste continuarea

Prajitura Ochelari

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se prepara maiaua din cei 50 ml lapte, 1 lg zahar, un pic de faina si drojdia zdrobita. se lasa la crescut. Intr-un bol se cerne faina, se pune praful de sare, untul taiat bucati si...Citeste continuarea

Pulpa de iepure in sos

Postat de: Dya in Iepure

Condimentam pulpele de iepure cu rozmarin, oregano si piper si le asezam intr-o tigaie (eu am folosit multicooker-ul) in care am adaugat 3-4 linguri cu ulei. Taiem usturoiul si morcovii in...Citeste continuarea

Orez cu lapte si sos de capsuni cu...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o oala punem 1 l de apa si un praf de sare,cand incepe sa fiarba adaugam orezul spalat,amestecam din cand in cand pana este fiert. In alta oala punem laptele la fiert si cand incepe sa...Citeste continuarea

Salata de paste rece

Postat de: raluca95 in Paste

Taiem ardeii fasii, vanata si dovleceii felii si dupaia fasii si le punem in tava cu 2/3 linguri de ulei de masline si sare si acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor. Pastele le fierbem...Citeste continuarea

Placinta cu branza la tigaie cu...

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,oul batut si treptat laptele caldut,framantam un aluat omogen,la final...Citeste continuarea

Lava cake (Vulcan de ciocolata)

Postat de: Antonia_Mindru in Dulciuri

Pentru inceput se pune o  oala cu apa la fiert in care se va topi untul si ciocolata la Bain-Marie. Cand acestea s-au topit, se amesteca ciocolata si untul cu oualele si galbenusurile. Apoi...Citeste continuarea

Tarta cu capsuni si crema de ciocolata

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Se freaca galbenusurile cu zaharul, se bate albusul spuma, peste albus se aduga galbenusurile, esenta si cele 4 linguri de faina,se incorporeaza usor cu...Citeste continuarea

Milkshake cu visine si sorbet de caise

Postat de: sufletista in Bauturi

Intr-un blender adaugam visinele(din compot am folosit)laptele,zaharul si mixam cca 2 min. Adaugam in pahare si servim cu sorbet sau cu inghetata. Citeste continuarea

Sorbet cu caise

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas adaugam apa si zaharul,punem pe foc pana ce se topeste zaharul, In alt vas fructele le pisam cu furculita si adaugam apa,siropul,amestecam bine. Amestecul il strecuram intr-o...Citeste continuarea

Melcisori cu nuca si Green Sugar

Postat de: simona72 in Dulciuri

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

 Reteta de preparare a papanasilor Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore; Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un...Citeste continuarea

Pasta de naut cu ardei copt

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Am folosit atat naut de la conserva cat si ardei capia copt de la borcan, motiv pentru care totul a mers foarte rapid. Am pus nautul, ardeii capia si usturoiul in vasul robotului de bucatarie. Am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]