Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tocana de ied cu cartofi noi,...
Postat de: simona72 in OaieCarnea, se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime. Ceapa si usturoiul se spala, se...Citeste continuarea
Mamaliga dulce cu cirese si Green...
Postat de: dantes in Retete diabeticiSe pune laptele la fiert si cand da in clocot se da focul la mic si adaugam malaiul in timp ce amestecam continuu ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase. Atunci...Citeste continuarea
Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Postat de: simona72 in SupeSe curata ceapa, se taie pestisor si se caleste in ulei de masline. Usturoiul, se curaat, se taie felii subtiri si se caleste impreuna cu ceapa, pana se inmoaie. Se adauga ardeiul copt taiat in...Citeste continuarea
Oţet de trandafiri
Postat de: ela2015 in Pt salatePetalele de trandafir se scutură bine de impurităţi si gâzuţe. Se rupe partea alba a petalelor doar dacă acestea au gust amar (gustaţi fără grijă) şi dacă vă plac le folosiţi...Citeste continuarea
Mancare de pui cu naut la tigaie
Postat de: Valclaudia in PuiCeapa si telina se cutata si se spala sub jet de apa rece. Pulpele de pui se urata de piele, se spala, apoi se transeaza, asa incat sa obtinem 4 bucati de carne. Punem in tigaia antiaderenta...Citeste continuarea
Legume la tigaie
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeCuratam si spalam legumele. Punem 2-3 linguri ulei de masline in tigaie, apoi adaugam prazul taiat rondele, telina taiata bucatele si morcovii taiati rondele. Lasam la sotat cateva minute la...Citeste continuarea
Cartofi noi cu muschiulet Montana...
Postat de: mihaelar63 in SalateCartofi noi se pun sa stea in apa calduta o ora. Se curata cu un buretel de spalat vasele (pe care-l folositi doar in acest scop). Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare si cu...Citeste continuarea
Mancare de vara cu dovlecei, rosii...
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeSe feliaza dovleceii, se feliaza rosiile, se curata ceapa si usturoiul, se zdrobeste usturoiul, iar ceapa se taie felii.Feliile de dovlecei se prajesc usor in jur de 1 minut in ulei de...Citeste continuarea
Cotlet de porc fraged la cuptor
Postat de: Catalinaflorea in Mancaruri cu carneCotletele de porc se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se asezoneaza cu boia, sare, curry, piper, cateva rosii cherry, felii subtiri de mar si vin alb; se da la cuptorul incins la 200 grade...Citeste continuarea
Dovlecei copti
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTaiem dovleceii in felii mai groase, pe lung. Ii saram dupa gust si ii coacem pe tava, pe ambele parti, atat cat sa se rumeneasca usor. Ii asezam apoi intr-un vas termorezistent, ii stropim...Citeste continuarea
Tocana la tuci din piept de porc
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carnePortionam pieptul de porc in bucati mai mici si prajim in tuci, cat sa se inabuse bine si sa se rumeneasca putin. Scoatem carnea si punem ceapa taiata solzisori,morcovul taiat cubulete...Citeste continuarea
Salata cu macrou afumat
Postat de: licurici_lra in SalateAm pus ouale la fiert, am taiat ceapa fideluta si am curatat pestele de oase si piele, apoi l-am taiat in bucati mai mici. Porumbul l-am scurs bine si l-am stropit cu zeama de...Citeste continuarea
Insalata di zucchine alla menta
Postat de: Luana in SalateZucchinele se curate de coaja si se taie feli subtiri. Se presareaza cu sare si se lasa circ 10 minute. Se pun la prajit pe gratar. Dupa ce s-au racit se adauga uleiul , sare piper, zeama...Citeste continuarea
Iaurt cu fructe
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriFructele se taie cubulete. Intr-un pahar, farfuriuta se aseaza stratul de piersici, iaurt, pepene galben, iaurt, mango si ultimul strat de iaurt. Deasupra se orneaza cu mango, smochina taiata...Citeste continuarea
Carne de iepure la cuptor cu sos rosu
Postat de: GeorgianaGrigorescu in IepureSpalam bine carnea, o asezam intr-un vas, adaugam condimentele, usturoiul verde tocat, vinul si introducem la cuptor. Lasam pana se rumeneste. Amestecam pasta de rosii cu apa si grauntii de...Citeste continuarea
Prajitura cu frisca si ricotta fara...
Postat de: raluca95 in DulciuriMai intai ne ocupam de forma de copt, care trebuie sa fie cu peretii detasabili pe care ii tapetam bine cu folie alimentara (eu am folosit o farfurie pe care am pus doar "peretii" de la...Citeste continuarea
Pulpe la cuptor cu lamaie si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PuiAmestecam condimentele cu zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt. Spalam pulpele de pui, le asezam intr-un vas si turnam peste ele amestecul de condimente. Eu nu am adaugat ulei pentru...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu cirnaciori, ou...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri cu carneCuratim cartofii de coaja, ii taiem cubulete. Intr-un vas punem putin ulei, cartofii cubulete, carnaciorii taiati rondele, sare, piper, boia si introducem in cuptor. Cand s-au rumenit cartofii...Citeste continuarea
Savarine cu aluat dospit
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,...Citeste continuarea
Dulceata de trandafiri
Postat de: sufletista in Dulceata / GemTrandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si ii scurgem bine de apa. Adaugam 1 lingura sare de lamaie,1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert.Acoperim si...Citeste continuarea
Pate din ficat de pui preparat la...
Postat de: merisor67 in Slow CookerSpalam si curatam bine ficatul de pui, apoi il scufundam in lapte si il lasam asa aproximativ 30 de minute. Ungem vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital cu ulei si unt, apoi asezam in el,...Citeste continuarea
Biscuiti cu portocale-reteta video
Postat de: Oana in DulciuriIncingeti cuptorul la 200 grade, cu ventilatie ar fi ideal Amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara si un praf de sare...Citeste continuarea
Reteta delicioasa si economica de...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriPreparare Reteta delicioasa si economica de chiftelute de legume Dovleceii, morcovii si cartofii se dau pe razatoare, se sareaza, se lasa putin apoi se storc de zeama. Peste legumele stoarse...Citeste continuarea
Clafoutis cu capsune
Postat de: Dya in DulciuriMixam ouale impreuna cu cele 8 linguri cu zahar, adaugand apoi, rand pe rand, faina, laptele, esentele si coaja de portocala. Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam uniform...Citeste continuarea
Gauffre- reteta video
Postat de: Oana in Dulciuriamestecati intr-un bol mare faina, zaharul, praful de copt si sarea adaugati untul topit, apoi ouale batute, vanilia si laptele amestecati...Citeste continuarea
Brownies cu cirese si sos de ciocolata
Postat de: daniastefania in PrajituriPrimata data topim untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasam la racit. Ciresele se spala bine, se scot samburii si se fierb 10 minute cu 3 linguri de zahar, apoi se lasa la racit. Ouale se...Citeste continuarea
Panna Cotta cu Green Sugar
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita adaugam frisca,laptele si punem pe foc mic pana ajunge in punctul de fierbere,adaugam zaharul si esenta,amestecam si mai lasam sa fiarba cca 1 min. Oprim focul si dam deoparte sa...Citeste continuarea
Semifreddo de capsuni
Postat de: daniastefania in DulciuriGelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Capsunile se spala bine, se blenduiesc si se dau prin strecuratoare, pentru a scapa de seminte. Siropul obtinut se amesteca cu 100 gr zahar si se...Citeste continuarea
Braduti din biscuiti si ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMai intai maruntim biscutii si nucile. Eu i-am dat prin masina de macinat nuci. Punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si lasam pana se topeste ciocolata. Punem...Citeste continuarea
Petale de liliac cristalizate
Postat de: sufletista in DulciuriAlbusul se bate cu cateva picaturi de apa pana incepe sa faca bule deasupra. Cu ajutorul unei pensule ungem uniform si subtire fiecare petala,presaram zahar deasupra si le asezam pe o hartie de...Citeste continuarea
Sirop de liliac
Postat de: sufletista in Sirop / CompotFlorile le spalam si le scurgem bine de apa(eu le-am pus intr-un prosop) Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa fiarba pana devine un sirop mai grosut,adaugam florile,zeama de...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PastravPastravul se eviscereaza si se spala foarte bine. Se presara cu sare, piper si se lasa asa 20 de minute. Fiecare bucata de pastrav se cresteaza si se impaneaza cu jumatati de felii de lamaie,...Citeste continuarea
Pita cu leurda la tigaie
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam faina cernuta, sarea, zaharul si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, iaurtul, uleiu si incepem sa framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea
Salata de sparanghel cu oua
Postat de: Corina33 in SalateSe pun la fiert ouale in apa cu sare, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se curata de coaja. Se curata si se taie sparanghelul in bucati de 2-3 cm, se fierbe 3-5 minute, apoi se scoate in...Citeste continuarea
Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in PizzaAluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si...Citeste continuarea
Salată chinezească
Postat de: ela2015 in SalateCuratam ceapa, o taiem rondele si o calim cateva minute la foc mic. Pregatim si celelalte legume: tocam varza rosie, cea chinezeasca, morcovul il taiem betigase (sau il radem), ceapa...Citeste continuarea
Salata mimosa
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata se curata de coaja cat sunt inca calzi, iar cand se raceasc se taie cat mai marunt sau varianta originala era sa ii dati pe razatoare....Citeste continuarea
Spaghete cu branzeturi
Postat de: licurici_lra in SpaghetePunem spaghete la fiert 6 min in apa clocotita. Intre timp, tocam usturoiul si ceapa marunt, iar branzeturile le dam pe razatoare sau le taiem in bucati mai mici, pentru a se topi mai usor....Citeste continuarea
Prajitura Ochelari
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe prepara maiaua din cei 50 ml lapte, 1 lg zahar, un pic de faina si drojdia zdrobita. se lasa la crescut. Intr-un bol se cerne faina, se pune praful de sare, untul taiat bucati si...Citeste continuarea
Pulpa de iepure in sos
Postat de: Dya in IepureCondimentam pulpele de iepure cu rozmarin, oregano si piper si le asezam intr-o tigaie (eu am folosit multicooker-ul) in care am adaugat 3-4 linguri cu ulei. Taiem usturoiul si morcovii in...Citeste continuarea
Orez cu lapte si sos de capsuni cu...
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o oala punem 1 l de apa si un praf de sare,cand incepe sa fiarba adaugam orezul spalat,amestecam din cand in cand pana este fiert. In alta oala punem laptele la fiert si cand incepe sa...Citeste continuarea
Salata de paste rece
Postat de: raluca95 in PasteTaiem ardeii fasii, vanata si dovleceii felii si dupaia fasii si le punem in tava cu 2/3 linguri de ulei de masline si sare si acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor. Pastele le fierbem...Citeste continuarea
Placinta cu branza la tigaie cu...
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,oul batut si treptat laptele caldut,framantam un aluat omogen,la final...Citeste continuarea
Lava cake (Vulcan de ciocolata)
Postat de: Antonia_Mindru in DulciuriPentru inceput se pune o oala cu apa la fiert in care se va topi untul si ciocolata la Bain-Marie. Cand acestea s-au topit, se amesteca ciocolata si untul cu oualele si galbenusurile. Apoi...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni si crema de ciocolata
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriSe freaca galbenusurile cu zaharul, se bate albusul spuma, peste albus se aduga galbenusurile, esenta si cele 4 linguri de faina,se incorporeaza usor cu...Citeste continuarea
Milkshake cu visine si sorbet de caise
Postat de: sufletista in BauturiIntr-un blender adaugam visinele(din compot am folosit)laptele,zaharul si mixam cca 2 min. Adaugam in pahare si servim cu sorbet sau cu inghetata. Citeste continuarea
Sorbet cu caise
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas adaugam apa si zaharul,punem pe foc pana ce se topeste zaharul, In alt vas fructele le pisam cu furculita si adaugam apa,siropul,amestecam bine. Amestecul il strecuram intr-o...Citeste continuarea
Melcisori cu nuca si Green Sugar
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: AlexTeacher in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore; Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un...Citeste continuarea
Pasta de naut cu ardei copt
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAm folosit atat naut de la conserva cat si ardei capia copt de la borcan, motiv pentru care totul a mers foarte rapid. Am pus nautul, ardeii capia si usturoiul in vasul robotului de bucatarie. Am...Citeste continuarea