Alivencile sunt preparate traditionale din Moldova si pot fi dulci sau sarate.
Se mai intalnesc si sub denumirea de placinta ciobanului.
Este prima data cand le prepar si a doua oara cand mananc, dar cu siguranta le voi repeta.
Punem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana preparam restul ingredientelor.
Sfaramam branza intr-un bol, sau o dam pe razatoare.
Spargem ouale peste ea si amestecam bine totul.
Adaugam si malaiul usor fierbinte, omogenizam si apoi adaugam treptat, faina.
Asezonam cu sare daca mai este cazul, tapetam o tava cu unt si intindem compozitia de placinta in ea.
Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste putin la suprafata.
Portionam placinta calda si o servim cu smantana din abundenta.
Este prima data cand prepar aceasta placinta si pot sa va spun ca m-a cucerit.
De servit, am servit candva demult, de la o doamna moldoveanca, o matusa care acum nu mai este printre noi. De fapt de la ea am auzit de multe din mancarurile traditionale moldovenesti.
1
Se portioneaza calda si se serveste cu multa smantana.