Va invit cu drag...la o prajitura minunata...de vara, cu visine...sau cu ce va mai doriti voi sa fie: caise, piersici, nectarine, zmeura...e magie pura pentru papilele gustative...va garantez :))))) Se face usor...si e absolut delicioasa! Marca by Ruxy :D :))))
1. Separam ouale in doua boluri de mixer.
2. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul ca la bezea in jur de 5 minute.
3. Galbenusurile le amestecam usor cu uleiul ca la maioneza, adaugam apoi treptat laptele, vanilia, zeama de lamaie si coaja.
4. In compozitia cu galbenusuri adaugam jumatate din cea de albus si amestecam bine.
5. Adaugam treptat faina si omogenizam bine cu un tel, apoi praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie.
6. Incorporam si restul de spuma de albus usor, prin invaluire pana se omogenizeaza totul uniform.
7. Turnam usor compozitia intr-o forma( eu am folosit-o pe cea de tarta) tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura la 180 de grade pana ce trece testul cu scobitoarea.( in jur de 30 sau 35 de minute). Daca puneti fructe mai grele si mai zemoase, coacerea se poate prelungi pana la o ora, deci neaparat testati prajitura.
8. Lasati-o apoi la racit, pudrati-o cu zahar pudra vanilat( eu il prefer pe cel facut in casa) si bucurati-va de ea, e minunata!
1
Prajitura este dulce asa cum imi plac mie deserturile...daca fructele sunt acrisoare atunci se combina perfect si gusturile se echilibreaza, daca fructele sunt dulci va sugerez sa puneti doar 180 gr de zahar.
2
Atasez o fotografie si in varianta cu nectarine