M-am indragostit de supele astea, care se prepara extrem de usor si care sunt foarte hranitoare...
Eu am avut niste resturi de la un pui din care am facut o supa. Am strecurat supa si am pus in ea ardeiul curat si taiat in felii, morcovii curatati si taiati in bucati mai mari si sfecla curatata si taiata in jumatate.Am adaugat si cateva seminte de chimen, am pus supa cu legumele la fiert si le-am lasat pana legumele sau inmuiat bine. Am scos jumatate din sfecla din supa si am dat-o deoparte.
Avand in vedere ca lintea fierbe foarte repede, pe ea am pus-o la urma la fiert. Am spalat-o in mai multe ape inainte de o pune in supa, iar de fiert a fost gata in aproximativ 10 minute. Dupa ce toate legumele au fost fierte, am luat un mixer vertical si am pasirat legumele pana ajungem la o consistenta fina.
Punem iar pe foc oala cu supa, asezonam cu sare dupa gust, adaugam cateva frunze de busuioc taiate foarte fin sau le pasiram si pe acestea impreuna cu legumele, lasam sa dea supa in clocot si oprim focul. Servim supa cu cubulete de sfecla rosie si dupa preferinte cu iaurt gras...Sa va fie de folos!
1
lintea rosie dupa fierbere isi pierde culoarea, devine alb-galbuie...culoarea la supa o dam din celelate legume...