Fac aceasta prajitura destul de des pentru copii cu intoleranta la lactoza si oua. Este si o prajitura de post.
Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat elastic si usor de intins.
Aluatul obtinut se imparte in trei si se intinde in foi de 25/35 cm.
Se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla si se coc pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt fara sa se rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca.
Crema se prepara astfel: 500 ml lapte de soia se pun la fiert iar 100 g se amesteca cu amidonul alimentar, sarea, cacaua si zaharul.
Cand fierbe laptele adaugam amestecul cu amidon si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
Se da la o parte si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga margarina moale, se mixeaza bine si se adauga esenta de rom.
Crema se intinde in doua straturi intre cele trei foi.
Se acopera prajitura cu hartie de copt si se asaza deasupra o greutate pentru a presa foile si se mai intorc foile pentru a se inmuia bine.
Se da prajitura la rece pentru 24 ore .
Glazura de ciocolata se pregateste astfel: se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara si se pun pe foc mic pana se obtine o glazura omogena si lucioasa.
Se pune peste prajitura si se presara nuca de cocos sau nuca macinata.
Se lasa sa se intareasca glazura si apoi se portioneaza dupa preferinte.