Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite

de Criss in Prajituri, 23 Iun 2015 | 9868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -6 oua
  • -300 g zahar
  • -300 g faina
  • -1 praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -4 linguri apa clocotita
  • -4 linguri ulei
  • -1 ceasca visine fara samburi
  • -1 ceasca cirese fara samburi
  • -80 g nuci prajite si tocate grosier
  • -zahar vanilat pentru pudrat
  • -50 g ciocolata neagra topita
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite:

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbenusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt. Se pun ciresele si visinele, nucile si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute.(o parte din cirese si visine le-am dat prin putina faina pentru a nu se lasa la fund.) Cand e gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se traseaza linii din ciocolata topita si se taie in patrate potrivit de mari.
E o prajitura foarte buna, spornica, aromata, pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Moni_alex 1

23.06.2015, 22:11

ce bine arata!

Criss 1

24.06.2015, 10:31

Multumesc tuturor pentru comentarii si aprecieri.

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de ciocolata, caramel si crema cu nes