Dragi Bucatarasi,
Cu aceasta reteta sarbatoresc prezenta mea in mijlocul vostru si vreau sa multumesc la toti cei care m-au primit in mijlocul lor cu prietenie, generozitate si deschidere.
Nu pot fi decat admirativa de atmosfera frumoasa si generoasa care exista intre toti membrii acestui site.
Multumesc "Bucataras" : Mihaela, Simona, Miha, Diaconita, Bunica, Motan, Merisor, Gicuta, Rocsi, Ruxy, Gaby, Panacris, Ela, Reisnaor, Dya, Mirela, Dantes, Mokuska, Val, Bya, Anca, Cris, Daniela, Ina, Lau, Timea, Alina, Ksenya, Medi, Constelatialeu, Tabita, Amalia, Adele, Luana, Rainbow, Andra, geoline, licurici, Irina, Oana, Madi, Geanina, Tarasmariana, Andreea, Carmen, Adele, Cristinuta, madab, Virgi, Georgiana, Catalina,, Dania, Moni, Denissa, monik, Diana, Sylvia, Alex, Anca, pity, Vanessa, alilianaa, Any, Carmen, Laura......Gusti - imi cer scuze sigur am uitat pe cineva.
Viata lunga "Bucataras.ro" !!!!!
http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/06/rulada-cu-frisca-si-capsuni.html
PS : M-a inspirat mult rulada Simonei...Multumesc Simona
Pentru biscuit:
Pentru umplutura:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C .
Separați albusurile de galbenusuri.
Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de zahar. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea.
Amestecati galbenusurile cu restul de zahar pudră.
Se adauga treptat uleiul, amestecand in continuare.
Incorporam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Adaugati albusurile batute amestecand de sus in jos.
Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute. Puteti verifica cu o scobitoare. Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua. Strangem marginile si-l lasam sa se raceasca.
Pregatim umplutura:
Se spală si se curata căpșunile.
Pastram 10 capsuni, restul se taie in bucati mici.
Se pun pe foc cu 1 lingura de zahar si cu zeama de lamaie.
Se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat apoi se zdrobesc cu o furculita pentru a obtine un piure. Lasam sa se raceasca.
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.
Adaugam restul de zahar pudra, crema de mascarpone, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.
Păstrați la rece.
Pregatim rulada:
Desfacem rulada din hartia de copt Intindem biscuitul si punem piureul de capsuni peste tot. Depunem apoi un strat generos de crema.
Taiem capsunile in 2 in lungime si le depunem deasupra. Rulam cu grija.
Strangem rulada in hartia de copt si o dam la frigider pentru cel putin 3 ore .
Desfacem, taiem marginile si decoram cu restul de crema, cu capsuni...... foi de menta etc.
Pastrati la rece.
Pofta Buna !!!!!!
1
Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua.