Negresa cu menta si rubarba

de anca_rm in Prajituri, 22 Iun 2015 | 2456 vizualizari

 

Uneori o prajitura simpla si comuna o putem transforma intr-una care sa te faca sa spui wow . Asa s-a intamplat cu negresa mea , pe care am facut-o cu ciocolata mentolata si alaturi de ea am pus rubarba aromata si crema de vanilie .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -5 oua
  • -100 gr cicocolata cu menta
  • -100 gr unt
  • -3 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Pt crema :
  • -3 galbenusuri
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -100 ml frisca
  • -1 pastaie vanilie
  • -3 linguri de zahar
  • Pt rubarba
  • -3 tije de rubarba
  • -0,5 cm ghimbir
  • -2 linguri zahar
  • -1 portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu menta si rubarba:

Ciocolata o topim impreuna cu untul pe foc mic, avand grija sa nu fiarba . O lasam deoparte sa se raceasca.

Pana se raceste ciocolata putem pregati rubarba : taiem frunzele si portionam tijele de rubarba ;le taiem cam de 5 cm lungime. Le asezam intr-o tava astfel incat sa nu fie suprapuse. Presaram deasupra zahar, ghimbir taiat marunt sau razuit si sucul de la o portocala.

Pornim cuptorul la 180 grade si cand este cald punem rubarba pentru 10 minute , pana cand se inmoaie .

Luam ciocolata rece, la temperature camerei , si cu mixerul incorporam ouale , amestecand bine dupa fiecare .

Adaugam zaharul, faina si praful de copt .

Omogenizam bine si turnam intr-o tava de 20 x30 pe care am pregatit-o in prealabil. Coacem la 180 grade pana trece testul scobitorii .

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Acum avem rubarba si negresa gata , asa ca vom face o crema de vanilie .

Intr-un vas punem ouale , zaharul si faina si omogenizam. Usor incepem sa adaugam laptele si la final punem pastaia de vanilie taiata in jumate pe lungime .

Punem pe foc si amestecam incontinuu pana se face ca si o smantana mai groasa. Mai puteti adauga zahar , asta daca doriti mai dulce .

Racim rapid , in apa rece si cand este rece adaugam smantana . Batem cu mixerul pana se aereaza putin , va fi usor pufoasa .

Portionati negresa , asezati bucati pe farfurie , peste ea puneti crema aromata si langa bucati de rubarba.

 

Serviti cu drag . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu menta si rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu afine si ciocolata