Prajitura cu crema de branza si portocale

de Irina in Prajituri, 21 Iun 2015 | 3872 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura minunata, fara pic de faina in ea, insiropata, aromata, ce sa va mai spun, un deliciu!
Reteta mi-a atras atentia acum ceva vreme, pe cand rasfoiam blogul Laurei Laurentiu, careia ii si multumesc pentru inspiratie. :) Va sugerez sa o incercati si voi, dragilor si va asigur ca nu veti regreta nici o secunda timpul petrecut in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale
  • 180 g faina de migdale
  • 4 oua mari
  • 160 g zahar
  • 280 g crema de branza pufoasa Delaco
  • 1 lingura plina cu smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura lichior (crema) de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si portocale:

Am curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care am adaugat piureul de portocale (din care am pastrat separat 2 linguri, pentru a le adauga la crema) si faina de migdale.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si am adaugat si cantitatea ramasa de zahar, dupa care le-am adaugat usor in compozitie.

Am turnat compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil (imbracata in hartie de copt) si am pus tava in cuptorul incins la 180 grade, pentru 50 minute.

Dupa 20 minute am acoperit prajitura cu foaie de copt, pentru a nu se coace prea tare pe deasupra.

Intre timp am pregatit crema de branza: am amestecat branza cu smantana, cu piureul de portocale pastrat, cu zahar pudra si o lingura de lichior de migdale. 

Dupa ce blatul s-a racit am adaugat crema si am pus tava in frigider, pentru a se intari putin crema.

Ideal ar fi sa o lasati cateva ore, dar eu am gustat-o dupa mai putin de o ora. :)

Am decorat prajitura cu fulgi de migdale usor rumeniti intr-o tigaie si cubulete de coaja de portocala confiata. 

TIPS-URI

1

daca nu aveti faina de migdale, puteti mixa migdale crude la robot, asa cum am procedat si eu

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si crema de branza