A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata mexicana

Postat de: marcelalidia22 in Salate

Intr-un bol mare adaugam ardeiul murat si castravetii murati taiati cuburi. Amestecam ingredientul din bol cu fasolea rosie, porumbul si tonul scurs de zeama. Asezonam cu sare, piper si...Citeste continuarea

Tort cu mouse de fructe de padure...

Postat de: marcelalidia22 in Torturi

Blat: Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Tort de clatite cu crema mascarpone...

Postat de: marcelalidia22 in Bucataras in oras

Ingrediente: 10 clatite ( aluat: 3 oua , lapte ,100 ml.apa , faina si 2 linguri de zahar ) 250 g mascarpone 100 ml topping de mure 6 ling.de zahar...Citeste continuarea

Rulouri umplute cu zarzavaturi

Postat de: marcelalidia22 in Aperitive / Garnituri

Se taie prazul rondele, morcovii in cuburi mai mici, ardeiul rosu si verde se taie si aceste in cuburi, apoi ciupercile se taie marunt. Se pune intr-o tigaiei ulei si se adauga ingredientele de...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Incepem cu aluatul, care trebuie lasat o vreme la odihnit. Punem branza intr-un vas si adaugam peste ea, zaharul, sarea, ouale si grisul. Amestecam bine...Citeste continuarea

Rulada cu cirese

Postat de: andaoana in Prajituri

Ne pregatim o tava cu dimensiunea de 20x30 si incalzim cuptorul la 180 grade. Intr-un vas punem ouale si incepem sa le batem cu mixerul la viteza mare pana se fac usor aerate, adaugam zaharul...Citeste continuarea

Budinca de Capsuni cu Seminte de Chia

Postat de: Broccoli_and_Muffins in Dulciuri

Pisati capsunile si laptele de migdale in blender, pana obtineti consistenta unui piure. Adaugati piureul de capsuni intr-un bol si amestecati semnintele de chia, eventual mierea daca doriti sa...Citeste continuarea

Dulceaţă de rubarbă (rubarbăr,...

Postat de: ela2015 in Dulceata / Gem

Tijele de rubarbă se spală foarte bine şi se lasă la scurs. Într-un vas încăpător (o oală de inox mai mare în volum) punem apa şi zahărul la fiert. Lăsăm...Citeste continuarea

Vitel picant - gulas

Postat de: mihaelar63 in Vita

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Carnea se feliaza si se absoarbe de umiditate cu ajutorul servetelor. Sarati si piparati carnea. Dati carnea prin...Citeste continuarea

Prajitura cu nuci, scortisoara si...

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Se amesteca 300 g faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se mixeaza 150 g de unt moale cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga ouale pe rand unul cate unul si se mixeaza...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu branza...

Postat de: ctlina in Salate

Fierbeti ouale 10 minute.   Pregatim sosul vinaigrette: amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.   La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. ...Citeste continuarea

Pasta in salsa rosata

Postat de: caroline in Paste

Ceapa curatata o tocam marunt si o calim in putin ulei incins pentru 5 minute. Adaugam apoi pancetta taiata bastonase.Amestecam si lasam sa se caleasca impreuna pana ce pancetta devine...Citeste continuarea

Pizza cu carne de porc si ciolan

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se face ca in reteta postata de aluat de pizza. Se toaca ceapa si se caleste 3-4 minute in ulei. Se adauga si carnea si se mai caleste 5-6 minute si se pune la racit. Se unge tava...Citeste continuarea

Pui dulce- acrisor

Postat de: licurici_lra in Pui

Pieptul de pui se spala bine, poi se taie cubulete. Se amesteca, intr-un castron, cu sosul de soia si otetul balsamic si se da la frigider cel putin 10min. Se incinge ulei intr-o...Citeste continuarea

Crinkles cu lamaie

Postat de: ctlina in Dulciuri

In bolul robotului amestecam untul cu oul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie, apoi zaharul si zaharul vanilat si mixam pana la omogenizare completa. Punem faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Miniprajituri cu cirese

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Ciresele se spala si li se indeparteaza coditele si samburii. Se pune o lingura de zahar peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. ...Citeste continuarea

Tarta cu cirese si capsuni

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Se pun fructele intr-un castron si peste ele se pune zaharul si se amesteca,...Citeste continuarea

Nori visinii

Postat de: licurici_lra in Cafea

Se pregateste cafeaua. Intr-un pahar se pun cateva visine, 2 linguri de inghetata, visine, restul de inghetata, apoi se toarna cafeaua si siropul de visine. Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta...

Postat de: margo in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se aleg fructe mari, sanatoase, fara sa fie patate. Se spala bine in mai multe jeturi de apa si se curata de codite. Capsunile se amesteca cu gelifiantul si se pun la...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta cu ghimbir

Postat de: margo in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Capsunii se spala si se curata de codite. Se pun la fiertcu o cana de apa intr-o cratita speciala pentru dulceata. Se fierb pana siropul incepe sa scada si sa se...Citeste continuarea

Dulceata din flori de maci salbatici

Postat de: margo in Dulceata / Gem

Se folosesc doar petalele macilor. Deci, petalele odata desprinse, se scutura bine de stamine, iar daca mai raman cateva nu e nici o problema, vor da dulcetii acea culoare minunata. Petalele...Citeste continuarea

Dulceata din flori de soc

Postat de: margo in Dulceata / Gem

Florile culese se spala bine apoi se taie de pe inflorescenta sa ramana doar petalele, fara codite.E o munca migaloasa, dar merita efortul. Din apa si zahar se face un sirop potrivit de gros....Citeste continuarea

Ruladă din carne de porc

Postat de: Bunica in Mezel de casa

Spală felica de porc, apoi o usuci cu șervețele absorbante. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit o feliezi pentru a fi cât mai subțire. Pune uleiul de masline, sarea, piperul și...Citeste continuarea

Paste cu ciuperci și carne de pui

Postat de: Bunica in Paste

Pune pastele la fiert în apă cu sare. Când pastele sunt fierte  scurge apa . Ceapa curățată,spălată și tocată mărunt o pui la călit în uleiul încis....Citeste continuarea

Cocktail cu Cirese “Cherry...

Postat de: Adi_Caradeanu in Cocktail

Curatati ciresele de simburi I ntroduceti ingredientele in vasul blenderului Oster Reversible si selectati programul cocktail Turmati in pahar si decorati cu cireasa Citeste continuarea

Frappe

Postat de: licurici_lra in Cafea

Se freaca ness-ul cu o lingurita de lapte, apoi se adauga inghetata si se freaca cu mixerul vertical. Compozitia se toarna intr-un pahar decorat cu topping de ciocolata, apoi restul...Citeste continuarea

Limba de vita cu masline- la Crockpot

Postat de: Oana in Vita

puneti pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa, sare si 2 linguri cu otet cand apa incepe sa fiarba adaugati limba de vita spalata si acoperiti oala cu un capac...Citeste continuarea

Pulpe de iepure la CrockPot, cu...

Postat de: Oana in Iepure

Zdrobiti bobitele de ienibahar si piper intr-un mojar; Ungeti pulpele de iepure cu 2 linguri de ulei de masline si asezonati-le cu ienibahar, sare si piper;...Citeste continuarea

Reteta economica si delicioasa de...

Postat de: MotanLaOale in Pui

Preparare Reteta economica si delicioasa de Inimi si pipote de pui in sos de smantana Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Pipotele si inimile se curata, se spala, se scurg si se...Citeste continuarea

Crumble cu piersici si caise

Postat de: andaoana in Prajituri

Pregatim o forma de tarta cu diametru 20 cm . Fructele le spalam si le taiem in sferturi . Le asezam in forma de tarta astfle incat sa acopere toata suprafata . Presaram deasupra 2 linguri de...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: Adele in Dulceata / Gem

Pentru inceput se spala foarte bine si se curata caisele ,se amesteca cu zahar si se lasa cel putin o ora .Se pun intr-o oala incapatoare (eu le-am pus in tuci) se pun la fiert la foc potrivit...Citeste continuarea

Burger de Curcan

Postat de: Broccoli_and_Muffins in Curcan

Pieptul de curcan se toaca si se pune intr-un bol impreuna cu oul, parmezanul dat pe razatoare, usturoiul verde tocat marunt si morcovul ras. Ingredientele se amesteca bine cu furculita. Se...Citeste continuarea

Salata cu ton

Postat de: caroline in Salate

Tonul il scurgem bine de uleiul din conserva,il punem intr-un castron si il maruntim cu ajutorul unei furculite.  Ceapa o spalam , o stergem bine de apa cu ajutorul unui servet de hartie...Citeste continuarea

Briose cu Broccoli

Postat de: Broccoli_and_Muffins in Aperitive / Garnituri

Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un vas cu apa fiarta arunca floretele de broccoli pentru 3 minute. Apoi scoate-le din apa fiarta si pune-le intr-un vas cu apa rece. Apa rece...Citeste continuarea

Înghețată cu ciocolată

Postat de: Bunica in Dulciuri

Pune într-un recipient 200g smântână si pune pe foc până la punctul de fierbere,fără să fiarbă. Adaugă in ea ciocolată ruptă bucățele și amestecă...Citeste continuarea

Batoane de Cereale Fara Coacere

Postat de: Broccoli_and_Muffins in Dulciuri

Pentru ca batoanele sa fie mai crocante, ovazul si migdalele se pot coace la cuptor. Daca vrei sa faci asta, incalzeste cuptorul la 180 grade. Pregateste o tava cu hartie de copt, dar lasa o...Citeste continuarea

Varza in straturi cu kaizer-la Wok

Postat de: mihaelar63 in Porc

Kaizerul se feliaza si se prajeste in ulei .Se scoate deoparte . In uleiul ramas se pune la prajit ceapa tocata . Imediat adugati si varza taiata fideluta . Amestecati . Sarati ,...Citeste continuarea

Tort cu piscoturi si fructe

Postat de: mirela0911 in Torturi

Se spala fructele. O caisa, o piersica si kiwi se pastreaza pentru ornat. Restul se taie cubulete mici. Banana se taie rondele. Ananasul se pune la scurs. Se pastreaza 2-3 lg de ananas pentru...Citeste continuarea

Salata de vinete cu rosii uscate

Postat de: mihaelar63 in Salate

Dovleceii se curata de coaja.Se spala si se feliaza   . Se pun la fiert in apa cu sare .Dupa fierbere se scurg de apa intr-o sita . Ceapa se curata, se spala ,si se opareste in...Citeste continuarea

Mojito cu cirese

Postat de: Adi_Caradeanu in Cocktail

Curatati ciresele de simburi Umpleti paharul cu gheata cuburi apoi turnati gheata respectiva in vasul blenderului  Introduceti ingredientele cu exceptia mentei in...Citeste continuarea

Punch cu Cirese

Postat de: Adi_Caradeanu in Bauturi

Scoateti samburii din cirese  Puneti ciresele in bol, adaugati doua linguri de zahar peste ele si zdrobiti-le usor, adaugati vodka si lasati-le la macerat timp de 30 minute...Citeste continuarea

Tarta aperitiv cu aluat de placinte

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

     Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si...Citeste continuarea

Chifle cu legume si carnaciori

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas punem apa la fiert.Cand fierbe apa adaugam legumele. Lasam sa fiarba cateva minute.Eu le-am uitat pe foc si broccoli s-a cam sfaramat.Legumele fierte le punem la scurs intr-o...Citeste continuarea

Tarta cu vinete si branza de vaci

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Pregatim prima data aluatul. Cernem faina intr-un vas si adaugam untul rece. Faramitam cu mana  pana devine nisipos. Adaugam sarea si ouale. Amestecam pana obtinem o bila. Acoperim cu folie...Citeste continuarea

Placinta cu ceapa verde si branza

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

      Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine...Citeste continuarea

Paste cu ciuperci, ceapa , sunca ,...

Postat de: marcelalidia22 in Farfalle

Se taie ceapa si se caleste in putin ulei de masline pentru 5 minute,apoi se adauga ciupercile si se caleste impreuna pentru alte 10 minute la foc potrivit. Intre timp se fiebe pasta in forme de...Citeste continuarea

Tort Pasqual Sarat

Postat de: marcelalidia22 in Aperitive / Garnituri

Se caleste ceapa verde taiata marunt intr-o cratita cu ulei si dupa ce e calita de jumatate se adauga ciupercile taiate marunt si se mai calesc impreuna cu sare si piper pentru inca 5 minute,apoi...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca,stafide si coaja de...

Postat de: marcelalidia22 in Dulciuri

  Peste  100 gr de faina varsam 200 ml lapte caldut si amestecam repede cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase apoi intoarcem aluatul si il lasam sa se raceasca. Separat frecam...Citeste continuarea

Tiramisù di colomba

Postat de: marcelalidia22 in Dulciuri

Pentru inceput incepem sa taiem 2 dischete de Colomba de marimi diferite sau aceeasi marime. ( Eu am taiat marimi diferite ca sa intre in vasul de plastic ). Acum prepram crema de mascarpone:...Citeste continuarea

Budinca de cornuri

Postat de: marcelalidia22 in Dulciuri

Se taie cornurile , se adauga 5-6 linguri zahar si se pune laptele caldpeste si se lasa sa se inglobeze bine in cornuri. Intre timp se separa ouale. Galbenusurile le amestecati spuma cu 4-5...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]