- Punem apa la fiert pentur paste si intre timp preparam sosul.
- Intr-o tigaie tocam ceapa marunt si o calim cu margarina vegetala la foc mediu,si aduagam pieptul de pui taiat fasii micute. Lasma cca 7 minute , aduagam vinul si apoi dupa inca 5 minute aduagam ciupercile spalate in prealabil si laminate. Amestecam si lasam sa se inmoaie la foc mediu, pana scade apa pe care o lasa (cca 10 min). Adaugam si 2 catei de usturoi si apoi cand sunt gata aduagam smantana , amestecand cu grija, la foc mic. Punem sare, piper alb si razuim putina nucsoara. Lasma sa sea cateva clocote si sa se ingroase putin sosul si apoi aduagam pastele fierte si scurse. Amestecam cu grija, aduagam apoi busuiocul sau patrunjelul dupa gust si stingem focul, acoperind cu un capac. Se servesc in 2 minute, cu parmezan ras deasupra.
1
se pot folosi si alte tipuri d epaste- spaghete sau tagliatelli-ce aveti.