Dovlecelul se spala si se curata partial de coaja. Am vazut ca Laura a pastrat in intregime coaja dovlecelului, eu l-am curatat partial dar am lasat si putina coaja pentru a da culoare supei. Se indeparteaza miezul cu semintele si se taie dovlecelul in cuburi.
Ceapa se caleste impreuna cu usturoiul in putin ulei de masline. Se adauga apoi cartofii curatati si taiti cuburi si acestia. Se toarna apa, se lasa sa fiarba pana cand cartofii sunt pe jumatate fierti, apoi se adauga dovleceii si cubul de pui. (Laura a folosit supa de pui, eu n-am avut astfel ca am improvizat.) La final cand dovleceii s-au inmuiat se adauga mararul si se ia supa de pe foc. Cu blenderul vertical se mixeaza supa pana rezulta o crema fina. Se serveste cu crutoane sau paine prajita peste care am ras putin cascaval si cu un strop de ulei de masline deasupra. E delicioasa si cu siguranta o voi mai prepara in vara aceasta.