Tiramisu reţetă originală
Minunat la gust, in dar sotului meu drag de ziua lui!
Tiramisu reţetă originală
Intr-un vas pe foc mic, punem galbenusurile cu zaharul, amidonul, vanilia si Martini, lasam sa se ingroase, amestecand tot timpul. Cand incepe sa fiarba, dam cateva clocote, amestecam bine si apoi racim imediat compozitia. Eu de regula scufund vasul in altul plin cu apa rece.
Mixam frisca lichida si o lasam deoparte( nu exagerati cu batutul ca nu cumva sa o transformati in unt).
Crema de ou racita o amestecam cu un tel cu mascarpone, apoi punem in cateva transe peste frisca si omogenizam cu mixerul.
Preparam cafeaua, o indulcim si punem esenta de rom, amestecam apoi foarte bine.
Vom inmuia pe rand fiecare piscot in cafea si vom aseza primul rand. Deasupra punem crema, urmeaza al doilea rand de piscoturi inmuiate si deasupra crema ramasa.
Presaram cacao trecuta printr-o sita deasupra si dam prajitura la rece pentru minim 3 ore.
E o nebunie delicioasa, va garantez!